Novosadski robotičari vicešampioni Evrope

Ekipa robotičara M41+ sa Fakulteta tehničkih nauka osvojila je drugo mesto na evropskom prvenstvu iz robotike "Eurobobot 2017" u mestu La Roche Sur Yon u Francuskoj.
Srbija je sa Švajcarskom jedina imala po tri ekipe predstavnika u Top 16 ekipa. 
 
Na takmičenju koje je počelo 24. maja, Srbiju su predstavljale tri ekipe iz Novog Sada sa FTN-a. Naši predstavnici godinama ostvaruju zapažene rezultate, međutim, kada dođe momenat finansiranja putovanja, uvek je pod znakom pitanja koliko će im novca biti obezbeđeno.
 
Podsetimo da je i sada bio neizvestan sam odlazak na takmičenje, o čemu više u našoj priči OVDE.
 
  • Dak

    08.06.2017 13:36
    Bravo
    Bravo devojko i momci, samo tako nastavite.
    Imate podršku Srbije i svake godine treba da Vas sponzorišemo maksimalno.

    Ako odete iz Srbije, opet svaka čast, jer u Srbiji neće biti bolje narednih 100 godina.
    Srbija je daleko od robotike jednu svetlosnu godinu i ovde sigurno ne možete da napredujete u svojoj oblasti.
  • Alapača

    05.06.2017 16:20
    FTN
    Prvo od budžetskih para Vam napravljena zgrada i sa budžeta se finansirate u celosti , plaćaju vam se svi troškovi ukjučujući i plate zaposlenih...
    Koliko je to novca godišnje, baš me zanima...?
    Drugo plaćanjem za odlazak na takmičenje u robotici nećemo te studente zadržati u Srbiji.Čim završe-fax- odoše oni tamo gde su veće plate da pune budžet tudje zemlje na dobrobit svoju i dobrobit svojih roditelja, ne "svih nas" ....Čak nam ni školarinu neće platiti jednom kada se u inostranstvu zaposle...jer se niko nije setio da studenti potpišu ugovor u tom smislu...Toliko
  • FTN

    05.06.2017 15:33
    @500
    Nikog ja nisam omalovazavao nikog nego se zna da bez jake ekonomije nema ni kulture(to se vidi po posecenosti pozorista bioskopa i uopste izdvajanju gradjana za kulturu).To o cemu ti pricas nisu sistemska resenja nego milostinja/dobra volja sportiste da novac(citaj sistem zdravstvene zastite u rasulu kao sto svi vidimo-SMS lecenje).Niko od njih ne placa porez na zarade ovde(njihovi klubovi placaju u svojim maticnim zemljama,oni kroz pdv kad kupe nesto ovde),klubovi bi trebali da placaju porez preko ulaznica i profita(stadioni prazni,tako da cak su i se nakacili na budzet).Tako da je to oblacenje gaca preko glave i populizam politicara.
    @Poreski obveznik. Ne placas ti nama nista,to mozes samo sam sebi da laskas(pitaj roditelje koliko to kosta to besplatno skolstvo).Cilj ih je zadrzati ovde,ovim tempom samo ce NKV snaga i ostati(srafciger industrija vrhunac tehnoloskog napretka,posto nista komplikovanije i ne znaju da rade)sto je vec slucaj i dalja rasprodaja drzavne imovine da se namiri drzavni aparat(citaj partijski moljci),posto nece uskoro ostati niko cak i da obrazuje narod(rezultati izbora to i pokazuju).
    @WWW bravo za tebe,pikanjem loptice i pevanjem ce se umesiti hleb za sve ostale talente koji su krenuli tim putem pa postali socijalni slucajevi i za ostatak od 7M stananovnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti