Radosno detinjstvo se pretvara u osam samostalnih predškolskih ustanova

Odbornici Skupštine grada će u petak na sednici raspravljati o predlogu Gradskog veća da se Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" rastavi u osam posebnih ustanova po teritorijalnom principu.
Radosno detinjstvo se pretvara u osam samostalnih predškolskih ustanova
Foto: 021.rs

Ova odluka, kako je 021.rs ranije pisao, predviđa da svaka nova predškolska ustanova dobije novu upravu, a dogovoreno je da pet direktora imenuje SNS, a tri ekipa oko Vladimira Jelića koja su napustila SPO i sada rade na formiranju "Pokret obnove Kraljevine Srbije".

U samom predlogu odluke nema tačne informacije koliko će dece biti u svakoj od osam predškolskih ustanova, već su umesto toga samo dati podaci o kvadraturi objekata i otvorenih površina.

Svaka ustanova obuhvatiće od sedam do 14 sadašnjih vrtića. Što se tiče drugih obejkata, kuhinja "Radosnog detinjstva" na Telepu na Bulevaru Evrope 31 ući u sastav pete predškolske ustanove, a služiće za snabdevanje hrane te, kao i druge i šeste predškolske ustanove. Ostale ustanove će hranu dobijati iz kuhinje u Vojvođanskih brigada koja će, zajedno sa odavno završenom ali nikad otvorenom centralnom kuhinjom u Privrednikovoj BB, ući u sastav sedme predškolske ustanove.

Sadašnja Upravna zgrada Radosnog detinjstva u Pavla Simića 9 će ući u sastav šeste predškolske ustanove.

U odluci o kojoj će raspravljati odbornici navedena su i imena novih predškolskih ustanova i tako će prva nositi ime "Riznica", druga će se zvati "Lastavica", treća "Miroslav Antić", četvrta "Plava zvezda", peta "Jovan Jovanović Zmaj", šesta "Stari grad", sedma "Pčelica Maja", osma "Dečija planeta", a u okviru ŠOSO "Milan Petrović" zasebno će raditi objekti u Jevrejskoj 26 i Braće Ribnikara 32.

U nastavku možete pogledati spisak u kojoj od Predškolskih ustanova će se naći koji vrtić, ali okvirno prva ustanova će obuhvatiti vrtiće sa sremske strane grada, druga Veternik, Futog, Begeč, deo Novog naselja i Telepa, treća deo Detelinare, Stepanovićevo, Kisač i Rumenku, peta predškolska ustanova vrtiće u Kaću, Budisavi, Kovilju, Šangaju i Klisi, peta Novo naselje i deo Telepa, šesta nekoliko vrtića na Keju, okolinu Spensa i deo Grbavice, sedma predškolska ustanova vrtiće u Banatiću, sa Rotkvarije i dela Detelinare, a osma vrtiće na Limanu.

  • olja

    12.06.2017 10:25
    Samo napredno
    Trece dete, oba roditelja zaposlena. Odbijena jer mama i tata nisu naprednjaci
  • peki

    08.06.2017 22:40
    nameštaljka
    Pa ovi iz SNS su prevazišli sve dosadašnje lopove i političke profitere. Sva sreća što im rade štamparije za diplome i doktorate pa će imati kadar za nove ustanove za decu. Alo narode, pa zar nema kraja njihovom bahaćenju i bezobrazluku.
  • Cika

    08.06.2017 08:43
    Ovo je privrmeno
    Samo dok se gazde iz Bg ne sete da sve predskolske uwstanove u Srbiji treba centralizovati, pa postaviti nekog Batu za superdirektora... Naravno, razni Jelici (sa cca 0.1% podrske gradjana) ce zadrzati svoje lokalne feude. I tako sve dok nam iz d.peta ne dodje u glavu, pa dohvtimo motke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.