FOTO: Grafiti u slavu Ljotića i Nedića u Novom Sadu, uništen i mural tolerancije

Pripadnici ultradesničarske organizacije "Srpska akcija" ispisali su na više lokacija u Novom Sadu fašističke grafite, kao i poruke u slavu Dimitrija Ljotića i Milana Nedića.

Oni su grafite mržnje ispisali na fasadama različitih objekata i o tome se pohvalili na internetu, a koliko su slobodno ovo radili govori da je jedna poruka ispisana na kući pored sedišta novosadske policije na Bulevaru kralja Petra I.

Pripadnici ovog pokreta su oštetili i mural na uglu Šafarikove i ulice Stefana Stefanovića koji je 2015. godine nacrtan i posvećen ljubavi prema Novom Sadu i toleranciji koja se u njemu gaji.

U "Gradskom zelenilu", u okviru kojeg deluje Antigrafit jedinica, su za 021.rs naveli da će njihova služba proveriti informacije o novih grafitima i adekvatno reagovati čim pre.

  • NSadjan

    07.06.2017 21:20
    V
    Mungose vrati se u rupu iz koje si i utekao ovamo na slobodu, ne trebaju nama taki ko sto si ti i vi "nedicevci" graficari.
  • Мунгос

    07.06.2017 12:31
    @ Petar, Luka,
    Џабе ћете кречити изгледа. Мој вам је савет да погледате колико има вас Војвођана на задњем попису из 2011. године. Када видите цифру, онда можете да држите вакелу колеги „mArko“. Онда почните да се позивате на историју, али имајте у виду да је историја коју су писали партизани фалсификована, плус не важи за период пре њиховог освајања власти. А пошто сада нису више на власти, има да слушају, а не да диктирају.
  • Petar

    07.06.2017 10:20
    @mArko
    mArko izgleda ti koji se vadis na objektivizaciju nemas pojma o istoriji...
    1. Banat je bio u sastavu Nedićeve Srbije.
    2. Pored slika Nedića sa Hitlerom postoji čak i razlednica Pavla sa Hitelom iz 1939 pored brojnih forografija. Ako ne shvatate da su talog drustva uvek bili politicari grdno gresite.
    3. Zalosno je da se umesto odmah ne prekreci NS je pun svakakvih zvljotina po zidu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti