Pismo zaposlenih u KCV: Ponovo ostajemo bez obezbeđenja, drsko ponašanje nadležnih

Nezadovoljni radnici Kliničkog centra Vojvodine poslali su otvoreno pismo javnosti zbog, kako kažu, stanja u jednoj od najvažnijih ustanova u Vojvodini.
Pismo zaposlenih u KCV: Ponovo ostajemo bez obezbeđenja, drsko ponašanje nadležnih
Foto: 021.rs
Oni poručuju da su primorani na ovaj potez kako bi izvršili pritisak na nadležne da reaguju, s obzirom na to da promena rukovodstva u ovoj ustanovi (sa smenom vlasti u Pokrajini) ništa nije promenila nabolje. Situacija je, tvrde zaposleni u anonimnom pismu, mnogo gora.
 
"Sramota nas je da iznosimo sve detalje stanja u kakvom se KCV našao, jer je ovo naša druga kuća, ali ako nadležni nešto ne preduzmu osećaćemo se krivim zašto nismo na vreme reagovali. Osim toga što sve nedostaje (potrošni materijal, medicinska sredstva, osnovni uslovi za rad....) trpimo i kabadahijsko ponašanje resornog sekretara i celog menadžmenta. Da su to kabadahijsko, omalovažavajuće, drsko ponašanje kompenzovali sa poboljšanjem stanja u KCV, da su bilo šta uradili nabolje, niko se ne bi žalio", navode zaposleni.
 
Kako naglašavaju, "kap koja je prelila čašu" je informacija da će Klinički centar Vojvodine ponovo, u petak, ostati bez obezbeđenja.
 
"Ko je odgovoran za tako nešto? Šta mi radnici treba da radimo? Treba svaki tren da se bojimo da će nas neko istući ili ne daj bože nešto gore?! Ovim putem pozivamo sve nadležne, a posebno pokrajinskog premijera, da pod hitno nešto učini ili će posle biti kasno. Napominjemo da smo sa razlogom ostali anonimni jer sa ovakvim ponašanjem rukovodstva, kada bi se potpisali, sigurno bi pretrpeli neverovatne posledice", zaključuju zaposleni.
 
Iz Kliničkog centra Vojvodine za sada nisu odgovorili na pitanja 021 i čeka se reakcija ove ustanove.
 
Podsetimo, Klinički centar Vojvodine ostao je bez obezbeđenja sredinom aprila prošle godine i to zbog odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se ustanovi ukine novac za tu namenu. Objekat je kratko obezbeđivala policija, a nekoliko dana kasnije su reagovali Pokrajina i Ministarstvo zdravlja, te je pronađeno rešenje za vraćanje obezbeđenja. 
 
Podsetimo i da je u novembru prošle godine, uprkos obezbeđenju u ustanovi, u KCV upao nepoznati muškarac i pokušao da obije frižider za lekove na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.
  • :)

    18.06.2017 10:19
    Ne traže ddoktori obezbedjenje za bolnicu.
    Doktori traže obezbedjenje za sebe. Žale se da je rizično raditi jer ih tuku pacijetni :)
    U svetu se obezbedjuju bolnice :)
    Kod nas se obezbedjuju doktori :)
  • :)

    18.06.2017 08:18
    @:)
    Ко је и где видео болнице без обезбеђења?!?
    Како год било, то се мора имати.
  • :)

    16.06.2017 22:02
    Dr
    Ima nešto i u načinu na koji se Vi ophodite prema pacijentima, čim ih se toliko bojite.
    Više nego smešna stvar- da doktorima treba obezbedjenje od pacijenata.
    Postoji li to još negde u svetu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.