Klinički centar Vojvodine od sutra bez obezbeđenja, klinike čuva policija

Obezbeđenje koje je čuvalo ceo Klinički centar Vojvodine od sutra više neće obezbeđivati ovu ustanovu zbog odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se KCV-u ukinu novčana sredstva za tu namenu.
Umesto obezbeđenja firme "Securitas", ustanova je uspela da dogovori saradnju s policijom, stalnu patrolu i pojačano prisustvo policije, kako bi pacijenti i lekari bili sigurniji. Odluka o potpunom ukidanju obezbeđenja KCV je stigla u ponedeljak ujutru, a usledili su dogovori s policijom, saznaje 021.
 
Kako je 021 ranije pisao, KCV je početkom godine saznao da će ostati bez radnika obezbeđenja odlukom RFZO, koji je novim pravilnikom ukinuo stavku preko koje je ustanova plaćala ovu uslugu. Direktor KCV Ivan Levakov rekao je da se preko ukinute stavke pod nazivom "ostali nepomenuti troškovi" jedino moglo finansirati obezbeđenje, a u RFZO su rekli da se na taj način ne mogu plaćati radnici koji čuvaju objekat.
 
"Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da od sopstvenih sredstava plaća usluge fizičko tehničkog obezbeđenja. Obzirom na promenu Pravilnika o ugovaranju zdravstvene zaštite iz oblasti zdravstvenog osiguranja, koji je donesen krajem decembra prošle godine, Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da pravda sredstva Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje", navode u Kliničkom centru.
 
Kako dodaju, direktor Kliničkog centra Vojvodine je obavio razgovor sa Policijskom upravom Novog Sada, kao i sa načelnikom Komunalne policije.
 
"Želimo da istaknemo da je, u skladu sa zakonom kao i mogućnostima, Policijska uprava Novog Sada izašla u susret Kliničkom centru Vojvodine u smislu prisustva stalne patrole, kao i pojačanog prisustva policije u cilju zaštite korisnika zdravstvenih usluga i zaposlenih. Načelnik Komunalne policije takođe je spreman da, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, izađe u susret, te pomogne prisustvom Komunalne policije u određenim periodima tokom dana, kako bi Klinički centar Vojvodine imao što veći broj službenih lica te nivo bezbednosti podigao na najveći mogući nivo, koliko uslovi dozvoljavaju", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
 
Inače, KCV je do sada mesečno izdvajao oko 3,5 miliona dinara za obezbeđenje svojih klinika. U ovoj ustanovi dodaju da će pokušati da vrate fizičko obezbeđenje u skladu sa zakonom.
 
"Klinički centar Vojvodine će u budućnosti pokušati na sve načine, u skladu sa zakonom, da iznađe način kako bi vratio mogućnost finansiranja fizičko tehničkog obezbeđenja, što bi sigurno bilo u korist bezbednosti kako onih koji se leče u našoj ustanovi tako i onih koji pružaju zdravstvenu uslugu", zaključuju u ustanovi.
 
Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
  • strazar

    13.04.2016 21:00
    a gdje je pravda
    Sto se tice obezbedjenja i fime securitas, neka su ih makli, iskoriscavali su ljude, da rade prekovremeno, praznike, nocni rad, koji im je ulazio u minimalac, njih oko 70 je tamo radilo, u starim uniformama. Sto se tice sluzbe za nadzor i zastitu Kcv-a svaka im cast, imaju vise menadzera rizika i sluzbenika u kancelarijama, koji pojma nemaju. sve bivsi taksisti i priuceni strucnjaci koji su preko politickih veza uspjeli u karijeri. Ulizujuci se Draskovicu, Pajticki i ostalima...
  • Da se zna

    13.04.2016 00:07
    kuku
    Te psihopate koje dolaze u KCV u tako velikom broju imaju zdravstvenu knjižicu i plaćaju zdravstveno osiguranje? I neće da uvaže, kada im lepo objasnite, da nema mesta, da aparati ne rade, da dodju sa nalazima od privatnika u prvom slobodnom terminu za 6 meseci?
  • /

    12.04.2016 22:57
    /
    @kuku
    psihopate su oni koji vas gledaju kako u civilu prolazite pored njih u 8.45 a zakazali ste im u 8.00
    a primili u 9.15

    ili oni kojima se sestra u 10.30 obrati da se dr javio od kuce i da stize

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti