Obezbeđenje ostaje, Klinički centar Vojvodine bez reakcija

Nakon otvorenog pisma zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine i pisanja 021 o ukidanju obezbeđenja u ovoj ustanovi, problem je privremeno i delimično rešen.
Obezbeđenje ostaje, Klinički centar Vojvodine bez reakcija
Foto: 021.rs

Kako za 021 kažu nezadovoljni radnici KCV, koji su se javnosti obratili s uznemirujućim informacijama o stanju u ustanovi, ključna mesta će i dalje biti obezbeđena jer je pronađen način da se ta usluga finansira, što je bolja opcija nego da ustanova ponovo ostane bez zaštite.

Ustanova je prošle godine ostala bez obezbeđenja zbog prilično nelogične odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se ustanovi ukine novac za tu namenu, što je u to vreme izazvalo reakciju rukovodstva i hitno rešavanje problema u roku od nekoliko dana. Međutim, ovog puta rukovodstvo Kliničkog centra Vojvodine za 021 nije otkrilo detalje slučaja, te se sve dešava iza zatvorenih vrata, daleko od javnosti.

Podsetimo da zaposleni u KCV upozoravaju na niz problema u ustanovi - ponašanje menadžmenta KCV, ali i pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića je kabadahijsko, nedostaje osnovna oprema za rad, a najnovija pojava ukazuje da zaposleni u ustanovi, ali i pacijenti i građani, ne mogu ni da budu maksimalno zaštićeni od nasilnih pojedinaca.

Jedan od njih je i muškarac koji je u novembru prošle godine upao na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju kako bi pokrao frižider s lekovima. U tome nije uspeo, a više čitajte OVDE.

  • Mirjana

    09.01.2022 11:38
    katastrofa
    vodje obezbedhenja u nisu na ginekologiji...sa dezurnim policajcima u nocnoj...setaju..itd..strasno
  • strazar

    19.06.2017 16:07
    Naravno Obezbedjnje. Najbitnija stavka. A niko ne pita koliko je zaposleno njih na izmisljenim poslovima vezanih za obezbedjenje sa kupljenim diplomama. Da li iko pita koliko sefova obezbedjenje ima ? Cuveni menadzeri magle i promaje. Umesto da te plate sto oni primaju na nepostojecim i izmisljenim radnim mestima daju medicinskom osoblju, doktorima. Unajmljuje se privatno obezbedjenje u dotrajalim i prljavim uniformama, pocepanim cipelama, koje nasledjuju od starijih kolega, eto za po nekoga moze da se nadje po neka majica. Niko se ne pita kako je pacijentima kojima fali sve na tom kcv-u. ali bivsi "vojnici", propali taksisti cine glavni dio sluzbe kcv-a zaduzeni za te poslove.
  • lepi

    18.06.2017 01:00
    kcv je čudo...
    U Kcv u su uvek duvali čudni vetrovi... Od Janjića, zoričića, paje, dače, draškovića, levakova, pajtićke..... Do ovih danas- ne znam ni ko je direktor....( toliko je važan) . Svi su upravljali čvrstom rukom. I čvrstom valutom. Obezbedili sebi i svojima...... Mislite da ovi danas ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.