FOTO: Krilce i pivce donatorskim večerama poziva i ostale ugostitelje da pomažu

Za prave gurmane, Novi Sad je dobio kutak "Krilce i pivce", "spori restoran brze hrane" u Futoškoj 42, koji su osmislili čuveni dugogodišnji novosadski taksista i bloger Ćazim Salihi i njegova supruga Ljuba.
FOTO: Krilce i pivce donatorskim večerama poziva i ostale ugostitelje da pomažu
Foto: 021.rs

Jedna od ideja bila im je da uz kvalitetna krilca najrazličitijih ukusa i nezaobilazna piva, svaki gost dobije pažnju i prijatan osećaj, kao da je kod kuće.

Međutim, porodični posao, pretvorili su u mnogo više. Budući da je Ćazim poznat po donatorskim taksi vožnjama, nastavio je da pomaže drugima, te neretko organizuje donatorske ručkove i večere, a zaradu pokloni kome je neophodno. Misija im  je da se to proširi i na druge ugostitelje u Novom Sadu, jer smatraju da dobru energiju i pomoć treba širiti.

"Ideja nam je da se umrežimo. Za sada su nam se za saradnju javili prijatelji iz Fokstrota. Hoćemo da motivišemo i druge. Ako mi kao mali, koji smo tek nedavno počeli da radimo, možemo ovo, želim da alarmiramo i ostale da pomažu drugima", priča Ćazim za 021.
 
Sve što treba jeste da gosti večeraju ili ručaju u restoranu "Krilce i pivce", a prihod koji se zaradi se donira. Samo otvaranje restorana, pre tri meseca, bilo je humanitarno, kada je prikupljen novac za dve devojčice iz Ruskog Krstura, koje žive bez roditelja.

Takođe je Novosađaninu Buci koji je u kolicima, omogućeno da ponovo izađe iz kuće, jer je prikupljen novac za akumulator električnih kolica, bez kojih nije mogao da se kreće.

"Počeci su uvek teški, a opet okićeni divnim optimizmom koji vam daje snagu i hrabrost kojom pomerate svet. Nismo pomerili svet, ali smo ipak uspeli da ulepšamo nekome život, barem na kratko. Ova akcija je pokazala da postoje prijatelji i dobri ljudi koji su spremni da pomognu. Takođe, donatorskom večerom koja je bila podržana od strane naših prijatelja i svih dobrih ljudi, za jednu noć prikupili smo 22.000 dinara koje smo uplatili na račun sestrama Novaković. Uskoro organizujemo još jednu donatorsku večeru i širimo ljubav", navodi Salihi.

Cene su više nego pristupačne, a porodica Salihi sve priprema sa mnogo ljubavi. "Pokušavamo da ponudimo ljudima nešto što je nekada bilo normalno. Kod nas ništa nije fensi, možete doći u papučama, ako želite. Sve je za malo novca. Za 1.000 dinara četiri osobe mogu da imaju kvalitetan obrok i popiju Kozel pravo pivo", objašnjava on.  

Samo neki od specijaliteta koje priprema Ćazimova supruga su pečena krilca sa prelivom od čokolade, potom krilca sa medom i biberom, koja se lepe za prste ili krilca sa ljutim sosom, senfom ili karijem. Treba probati i pečena krilca sa mešavinom ukusa parmezana i bosiljka, kao i pohovani luk.

Uz svaku od kombinacija odlično ide pivo, a ono po čemu je "Krilce i pivce" poznato je velik izbor kraft piva, uz posebno Kozel točeno pivo.
Ko želi, može sam da natoči pivo, jer je gostima dostupna samouslužna točilica sa Kozel pivom.

Još jedna od ideja koju je Salihi pokrenuo u svom porodičnom kutku je "Gari dan" jednom mesečno, kada su cene snižene, a sve koji dođu na klopu očekuje druženje uz krilce i pivce.

Sve kombinacije, cene i donatorske akcije do sada realizovane, dostupne su na sajtu, potom fejsbuk stranici Krilce i pivce, a više o vizionaru i vlasniku restorana čitajte na njegovom blogu Taksi priče. Hrana se može poručiti putem telefona 066/558–22-88.

  • IT

    19.06.2017 19:00
    Sorry
    Loš sajt, poslovna ideja odlična!
  • Ja

    19.06.2017 11:08
    A el imaju posna krilca? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.