Izabrana nova Skupština AKV, uskoro izbor novog predsednika

Na izbornoj skupštini Advokatske komore Vojvodine koja je održana u subotu u Novom Sadu, verifikovani su mandati novih delegata, koji ipak nisu odlučivali o izboru novog rukovodstva kako je to bilo predviđeno.
Izabrana nova Skupština AKV, uskoro izbor novog predsednika
Foto: 021.rs

Potpredsednik Ogranka AKV u Novom Sadu, Aleksandar Moljac, naveo je da se to nije dogodilo jer Upravni odbor nije svima dostavio poziv i neophodan materijal na osnovu kog bi mogli da odlučuju.

- Verifikovanjem mandata novim delegatima aktuelno rukovodstvo Komore je izgubilo većinu u Skupštini AKV. Ipak, nova skupština, iako je imala poteban kvorum za rad i donošenje zakonitih odluka, odlučila je da izbornu skupštinu prekine i svim delegatima da prilikuu da čestvuju na izborima. Prethodno nisu usvojeni dnevni red, finansijski plan i izveštaj predsednika sadašnjeg Upravnog odbora - kazao je Moljac.

On je dodao da najoštrije osuđuje angažovanje privatnog obezbeđenja koje je sprečilo advokate koji nisu delegati da prisustvuju sednici.

Prema pisanju Bete, nekim članovima Komore juče nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sednici, zbog čega su oni negodovali u holu ispred sale u kojoj se sednica održavala. Advokati su naveli da je rukovodstvo AKV angažovalo privatno obezbeđenje i da su "zaprepašćeni" tom odlukom jer je uobičajeno da skupštinama komore, pored delegata, uvek prisustvuju i ostali članovi AKV. Ipak, kada je počela Izborna skupština, obezbeđenje se povuklo pa su na sednicu ušli svi advokati kojima je prethodno bio zabranjen ulazak.

Za izbor novog rukovodstva Komore treba da se zakaže nova sednica skupštine, a prema ranijim saznanjima nova struja će kandidovati Vladimira Beljanskog, dok kandidat starog rukovodstva još nije zvanično poznat.

Advokatska komora Vojvodine osnovana je 1875. godine, a sedišt u Novom Sadu joj je od 1921. godine.

  • Dobronameran

    26.06.2017 11:12
    @ Tumač
    Molimo objavite program kandidata Beljanskog na sajtu NS ogranka.
    Da nas ne bi lagali i da bi mogli da mislimo svojom glavom.
  • Tumač

    26.06.2017 10:15
    @
    Advokat Vladimir Beljanski jedini ima program i to u 30 tacaka i isti je dostavljen svim delegatima i objavljen na svim advokatskim viber grupama.

    Na sajtu AKV nisu zeleli da ga objave.

    Nemojte da vas lazu...mislite svojom glavom
  • Legalista

    26.06.2017 09:31
    @ Mihailo
    Ako 2012 nije bilo kvoruma kada je donošen novi Statut i promenjena izborna pravila, onda su i Statut i nova pravila nezakoniti, jer su usvojeni po nezakonitoj proceduri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti