Sledi legalizacija nekih objekata u centru

Gradsko veće je predložilo Skupštini grada da se odobri legalizacija objekata koji su građeni sa višom spratnosti od propisa predviđenih urbanističkim aktima u centru grada.
Sledi legalizacija nekih objekata u centru
Foto: 021.rs

U predloženoj odluci, koja bi trebalo da bude usvojena u petak, 7. jula na sednici Skupštine grada, navodi se da će se dozvoliti legalizacija onih objekata čija je spratnost veća u odnosu na spratnost propisanu planskim dokumentima.

U ove objekte spada i nadograđeni deo gimnazije "Svetozar Marković", koji je izveden pre više od deset godina i čijim rušenjem bi ova ustanova ostala bez značajnog i neophodnog prostora za rad, a učenici škole bez osnovnih uslova za sopstveno obrazovanje i napredak. U obrazloženju predloga se navodi da dosadašnjom striktnom primenom Zakona o ozakonjenju objekata i gradskih propisa nije bila moguća legalizacija ovog, kao i velike većine drugih objekata.

Podsetimo, u toku je popis nelegalnih objekata na nivou cele Srbije nakon čega sledi neophodna legalizacija.

  • Etna

    10.07.2017 17:11
    JLZ
    SRBOLUDE, potpuno si u pravu! Tako je stanje u Srbiji, samo sto si skracenciu produzio za slovo "D". No, ne mari, ja sam te i ovako razumeo!
  • Mika

    07.07.2017 13:08
    Nadam se da će zlikovci koji ovo odobre ostati upamćeni u istoriji kao smeće koje je nanelo veliku štetu ovom društvu, ali se takodje nadam, da pre nego što bagra postane istorija, da će ih sačekati pravda i da im se naplati sva ova šteta. Malo im je što ruše zgrade pod zaštitom države, što na arheološkim nalazištima prave solitere, već i ovo podržavaju.
  • Čvarkov

    07.07.2017 09:56
    A je l tu potpada i Lupus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti