FOTO: Novi pokušaj trovanja ptica u Novom Sadu

U Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) kažu da je došlo do novog pokušaja trovanja ptica u Novom Sadu.
Aktivisti društva primetili su na Telepu, na ulici, semenke suncokreta koje su, kako sumnjaju, zatrovane furadanom. Novi slučaj upotrebe furadana u Novom Sadu zabeležen je na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Futoškog puta, navode u tom društvu. 
 
Upozoravaju da ovaj izuzetno otrovan i kancerogen pesticid može dovesti do smrti brojnih gradskih ptica, kao što su golubovi i vrapci. Otrovane ptice mogu poslužiti kao hrana psima i mačkama koji takođe mogu uginuti od otrova. 
 
"U ovom trenutku teško je proceniti koliko ptica će nastradati, jer ne znamo tačno kada je otrov postavljen kao ni koliko ptica je došlo na tu lokaciju", kaže Milan Ružić iz DZPPS. 
 
 
U Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije najavljuju da će o ovom slučaju obavestiti sve nadležne institucije, kao i da će insistirati na detaljnoj istrazi kako bi se utvrdilo ko truje gradske ptice i zašto.
  • ajde

    06.07.2017 15:14
    @Norma Lan
    Sve i da je tako tretirano seme je otrovno, ne baca se u kontejnere a još manje po ulici!
  • milan

    06.07.2017 15:07
    Moć propagande na delu
    Ovde je sve jasno, i u nekom komentaru je i navedeno, no treba povremeno skrenuti pažnju na sebe...
  • Observer

    06.07.2017 12:19
    Postupak
    Prvo, utvrditi analizom, o kojoj vrsti pesticida se radi. Drugo utvrditi, da li je pražnjenjem kontejnera došlo do rasipanja sadržaja nepažnjom radnika. Vidim da ima raspoloženih, koji bi sudili na licu mesta, po mogućnosti linč. Po profesiji sam zaštitnik faune, ali se ne bih ja hvatao isterivanja pravde, jer postoji pravni put. Treće, nisam uspeo da pročitam, kako se završio slučaj *Otrovanog* sokola, pre izvesnog vremena. Zaštitnicima ptica, svaka ćast, ali bih voleo da se oglase i zaštitnici ljudi, koji sede izgubljeni u vremenu i prostoru na klupama i čekaju pomoć i dece, koja prisilno prose po ulicama i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti