U planu rekonstrukcija domova zdravlja na Limanu i Novom naselju

Grad Novi Sad konkurisao je u Kancelariji za javna ulaganja pri Vladi Srbije za sredstva za kompletnu rekonstrukciju domova zdravlja na Limanu IV i Novom naselju.
Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, Grad je nastavio da ulaže u zdravstvo, pa su tako upravo nabavljena i puštena u rad tri nova ultrazvučna aparata, ove godine se nabavljaju i novi automobili za ekipe Kućnog lečenja, a očekuju se sredstva za rekonstrukciju pomenutih domova zdravlja.
 
Od tri nova ultrazvučna aparata, ukupno vredna 18 miliona dinara, dva su nabavljena za Dom zdravlja na Limanu IV, dok će jedan aparat raditi u "Zmaj Ognjena Vuka".
 
Član Gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat je istakao da buduća rekonstrukcija domova zdravlja na Limanu i na Novom naselju podrazumeva radove usled kojih će veći deo tih objekata biti zatvoren u tom periodu.
 
"Upravo iz tih razloga se nameće direktna veza između izgradnje zgrade Hitne pomoći i preseljenja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na novu lokaciju, te nam je interes da ta zgrada bude što pre gotova. Radovi napreduju veoma dobro, izlivena je zadnja ploča, završavaju se garaže i sada kreće sređivanje. U toku je priprema javnih nabavki, obezbeđena su novčana sredstva zajedno sa AP Vojvodinom, i očekujemo uskoro raspisivanje javne nabavke za opremanje zgrade Hitne pomoći. Čim zgrada bude bila gotova, deo Doma zdravlja na Limanu se preseljava u Vršačku ulicu i nakon toga se stvaraju uslovi za početak radova na temeljnoj rekonstrukciji", istakao je Horvat.
 
Godišnje se u novosadskim domovima zdravlja uradi više od 70 hiljada ultrazvučnih pregleda, a od toga 25 hiljada odlazi na ginekološke preglede, poručio je direktor Doma zdravlja Veselin Bojat.
  • Nenad

    07.07.2017 08:51
    A radno vreme
    bi moglo da se produzi uvece , a i vikendom da se dezura npr Novo naselje da bi deo grada sa Veternikom i Futogom dolazio tamo.Ovako,zatvorite u 20 h,subota i nedelja nista osim Zmaja.A onda u hitnu svi ..a tamo nema ni recepta ni infuzije JER NIKO NE MENJA LEKARA OPSTE PRAXE NITI IMA NJEGOVA OVLASTENJA.Svaki laik vidi koliko se povecao broj stanovnika i broj bolesnih u N.Sadu.Radno vreme zaposlenih u D.zdravlja moze da se produzi i da se uvede zubar nocu i vikendom,.Isplatice se,s obzirom da su lekari placeni kao spremacice u boljim firmama.MORA SE RADITI VISE I BOLJE U DOMU ZDRAVLJA,A TAMOSNJI DR NE MOGU BITI SAMO SKRETNICARI.O KUCNOM LECENJU DRUGOM PRILIKOM.
  • Ja

    06.07.2017 16:42
    Fale bar dva doma zdravlja u gradu, na Detelinari i Telepu. Ili da se prošire objekti i zaposle novi lekari u Vršačkoj i Rumenačkoj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti