FOTO: Požar na gradskoj deponiji, nema povređenih

Gradsku deponiju na Rimskim šančevima zahvatio je nešto nakon 18 časova veći požar.
Kako za 021 navodi dr Mirjana Bursać iz Hitne pomoći, povređenih nema i lekarske ekipe nisu imale potrebe da intervenišu.
 
Gašenje požara je u toku, a u pojedinim delovima grada oseća se jak miris dima.
 
Kako za 021 kažu u Čistoći, uzrok nije još uvek poznat. Navode da je požar pod kontrolom i da se trenutno radi na zatrpavanju zahvaćenog područja zemljom. Vatrogasci su, kažu u preduzeću, reagovali brzo i uspeli da uspore dalje širenje vatre. Zbog visokih temperatura i jačeg vetra, požar je ipak zahvatio veću površinu.
 
Vatrogascima i radnicima "Čistoće" priključile su se i ekipe drugih javno-komunalnih preduzeća u Novom Sadu, "Vodovoda", "Gradskog zelenila" i "Puta", kao i nekoliko privatnih građevinskih firmi koje su ustupile mehanizaciju i ljude i zajedničkom akcijom radi se na potpunom saniranju požara, kažu u "Čistoći".
 
 
Ovo je samo jedan u nizu većih i manjih požara koji su izbili proteklih dana usled visokih temperatura i nepažnje građana. Naročito su opasne situacije u kojima požar izbije na područjima na kojima se nalazi veća količina različitog otpada.
 
Do tragedije je moglo da dođe ranije danas, kada je izbio požar na divljoj deponiji kod Satelitske pijace, u blizini tezgi prodavaca, neposredno pored parkinga. U ovom požaru, takođe, niko nije povređen. Međutim, potpuno je izgorela šupa u kojoj su se nalazila drva, kao i deo naseljene trošne kuće.
 
Snimak i fotografije sa lica mesta sa ovog požara pogledajte OVDE.
  • Munja

    07.07.2017 11:23
    Dosta je bilo
    Problem sa deponijom Klisani osećaju više decenija -godina. Iz ovog dela grada u gradskoj skupštini uvek je bilo "političara" koji su trebali da štite interes građana iz ovog dela grada (Klisana, Slanobaraca i Vidovdanskog naselja) ali su bili samo glasačka mašina uz zadovoljenje ličnih sitnih interesa. U vreme "demokrata" ovo deponija je "proglašena" regionalnom ( a da pri tome nije bilo ozbiljne rasprave i referenduma građana) bez obzira što su studije pokazivale da je izdašnost i mogućnost odlganja smeća već odavno icrpljena s obzirom na visinsku kotu i nosivost i sastav zemljišta. Sa novim vlastima nastavljeno je da se ništa ne čini jer je za ovakve probleme potrebno da se ozbiljno bavi ozbiljni i stručni ljudi kojih nažaolost u njihovim redovima još manje ima nego ranije i sve se svodi na već gore pomenute "političare". SVE U SVEMU JUČE SU SA KLISANIMA MOGLI DA UŽIVAJU I SVI OSTALI DELOVA GRADA KULTURE. A kako je krenulo ovoga i sličnih stvari će biti sve više...
  • na licu mesta

    07.07.2017 09:55
    Da pohvalimo i vatrogasce iz TransNafte (skladište Ledinci) koji su došli svojim kamionom, sa ugradjenim "monitorom" (domet 40m) a gasili su i uspeli da lokalizuju požar na nepristupačnom mestu.
  • NiKikaMi

    07.07.2017 07:48
    Hvala
    Hvala svim ljudima i firmama koji su nesebično pomogli u zajedničkoj borbi na gašenju požara!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti