"Čistoća" kupuje softver koji će ih obaveštavati da treba da isprazne kontejnere

JKP "Čistoća" je, uz kupovinu 100 podzemnih kontejnera, raspisala javnu nabavku i za kupovinu softvera koji će pratiti njihovu popunjenost, saznaje 021.rs.
"Čistoća" kupuje softver koji će ih obaveštavati da treba da isprazne kontejnere
Foto: 021.rs

Vrednost ove nabavke nije poznata, mada je procena da ide i do 50 miliona dinara, a potpuna novina u radu "Čistoće" je softver koji će pokazivati da li su kontejneri popunjeni, tj da će sami kontejneri javljati da treba da se isprazne.

U specifikaciji tendera navodi se da će softver beležiti popunjenost i sistemom alarma javljati centrali preduzeća da je vreme da se kontejner isprazni. Pored ove, softver će imati i druge funkcije koje se odnose na rad ekipa na terenu.

Tako se, između ostalog, navodi da će "terenska aplikacija služiti za praćenje toka izvršenja zadataka sa prikazom osnovnih informacija o kontejnerima (lokacija, vremena poslednjih 10 pražnjenja), a treba da poseduje i opciju prijave uočenih nepravilnosti (oštećenja, krađe i sl) nadležnoj službi, uz opis problema sa postavljanjem fotografije kao dokaz te nepravilnosti".

U sklopu nabavke 100 podzemnih kontejnera, kao i softvera, predviđa se da Čistoća kupi i 10 tablet računara koji će služiti za rad na terenu.

Novosadska "Čistoća" će, koliko je poznato, postati prvo komunalno preduzeće u Srbiji koje će uvesti ovakav sistem, kao i kada je nedavno najavila uvođenje privatnog obezbeđenja koje čuva kontejnere.

  • container spotting

    15.07.2017 15:44
    kontejneri uvek polu-puni
    A sta je sa djubretom oko kontejnera? Ne pokupe ni to a ni kontejnere ne isprazne do kraja, wtf?! Kakvi softveri, kakvi bakraci...
  • đokica

    15.07.2017 10:17
    TABLI KADA STAVIŠ DRŠKU
    Može i kao LOPATA da POSLUŽI na "TERENU"!!!
    Pa svaki od vas ima Bolji telefon!
    OVCE PLAĆAJU,Možese!
  • sakupljac

    15.07.2017 02:07
    mobilni
    A da podele telefone sakupljacima sekundarnih sirovina i da ovi javljaju kada treba da se isprazni. I oni bi bili srecno zbog telefona, a "Čistoća" bi tačno znala kada je koji kontejner pun.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti