Mamograf na Institutu za onkologiju još ne radi, popravka do kraja jula

Mamograf na Institutu za onkologiju Vojvodine, koji je u kvaru od 19. aprila, biće popravljen i ponovo u funkciji do kraja meseca.
"Pokrajinska vlada izdvojila je 7,9 miliona dinara za popravku mamografa, a Institut za onkologiju raspisao je tender i čeka se kraj procedure. Očekujemo da do kraja meseca mamograf bude u funkciji", kazao je za "Dnevnik" pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
Ovo je jedini mamograf koji ova zdravstvena ustanova ima, star je devet godina i uvek je radio u punom kapacitetu. To je jedini aparat u Srbiji kojim se obavlja snimanje iz više pravaca, kako bi se dobila 3D slika.
 
U međuvremenu, pacijenktinje kojima je potrebno snimanje pre operacije, na mamografiju idu u Dom zdravlja "Novi Sad" i Klinički centar Vojvodine, a nakon popravke mamografa, sve pacijentkinje koje se redovno mamografski kontrolišu u Institutu za onkologiju Vojvodine biće pozvane i obaveštene o novom terminu pregleda.
  • msp

    17.07.2017 20:11
    i onda.....
    Kada se popravi mamograf,biće sestre koja će obaviti posao ali je pitanje hoće li biti radiologa koji će očitati mamografiju,jer svi radiolozi odoše što u inostranstvo što u privatne klinike.
  • Lala

    17.07.2017 17:51
    A di je direktor?
  • XXXL

    17.07.2017 10:38
    SRAM VAS BILO !!!
    Kakav crni tender i gkuposti dok žene umiru! Ko održava aparat? Firma koja održava aparat u najkraćem roku od proizvođačaa nabavi deo i ugradi ga.
    I nemojte mi samo reći da pcijentkinje nisu bile ugroženie i da niko nije trpeo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti