Pojačane kontrole zbog ribokradica na Dunavu kod Novog Sada

Ribočuvari "Voda Vojvodine" intenzivno kontrolišu deo Dunava, od Novog Sada do Bačke Palanke, a pogotovo na potezu Čerevićka skela.
Tokom danonoćnih kontrola, timu ribočuvara iz Novog Sada pridružili su se i ribočuvari iz Bačke Palanke, Kule i Odžaka. Na toj deonici u proteklom periodu često su prisutne ribokradice, a zabeleženo je i korišćenje nelegalno postavljenih mreža i drugog nedozvoljenog alata. Na prisustvo ribokradica preduzeću "Vode Vojvodine" žalili su se i rekreativni ribolovci. 
 
Pojačan nadzor nad ovim delom ribolovnih voda biće organizovan i u narednom periodu.
 
Pored dela Dunava od mosta u Bačkoj Palanci do mosta kod Beške, ribolovne vode "Vode Vojvodine" su i kanalska mreža Dunav - Tisa -  Dunav, Akumulacija "Čonoplja", vodotoci Begej, Zlatica i Karaš. 
  • Lala

    20.07.2017 13:13
    Pojačana kontrola zbog ribokra
    Od Novog Sada do beščanskog mosta "strujaroši"su pobili sve,retko se ulovi i bela riba.Svaki restoran na Dunavu,a i većina ribarnica ima svoje "strujaroše"koji ih snabdevaju ribom.Nekima od njih vlasnici restorana kupuju aparate.To se na ovom potezu radi danonoćno,i niko tome ne staje na put.To više nije samo posao onih koji hoće na brzinu da zarade ,nego je postao hobi i jakih privatnika koji to rade iz čiste razonode.Jednom rečju totalni haos na vodi.A ako dodamo tome da su i legalni ribari puštani ukanal DTD cele zime(a zna se da je on zimovnik ribe) i hvatali po stotine kila bele ribe dnevno koja je prodavana po30-40 din/kg,onda je čudo da bilo kakve ribe uopšte ima na tom potezu.
  • superhik

    20.07.2017 08:46
    bajka
    Kao i svake godine ista prica o lovu na ribokradice, a cuvar ni za leka. Sportski sam ribolovac i skoro trideset godina redovno kupujem dozvolu koja je poprolicno skupa za nas standard. Redovan sam na vodi a zadnju kontrolu sam imao pre sest godina od tad ih nisam video. Ali zato grabuljasa na spicu ima na pretek i to niko ne resava. A o ribokradicama u rezervatima prirode da ne pricamo, to je duga prica. Bitno je samo zabraniti pristum sportskim tj rekreativnim ribolovcima pristup da bi ovi vrsljali bez ikakvih problema. Unisten tj zatrpan Futoski dunavac,staro mrestiliste i to nikoga ne zanima ,kamenjar uzurpiran divljim placevima i to nikog ne zanima....bas cudno sto nema ribe....BISTRO
  • baron

    20.07.2017 07:27
    komentar
    Treba dobro procesljati i Begecku jamu tamo je tek haos.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.