Grad deli 10 miliona dinara udruženjima građana

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za dodelu 10 miliona dinara udruženjima građana koja se bave socijalnom zaštitom.
Grad deli 10 miliona dinara udruženjima građana
Foto: 021.rs
Grad će novac dodeliti udruženjima koja se bave aktivnostima koje su od interesa za grad: udruženjima slepih i slabovidih, udruženjima gluvih, obolelih od paraplegije, distrofije, cerebralne i dečije paralize, multiple skleroze, mentalno nedovoljno razvijenih ljudi, te udruženjima osoba obolelih od autizma, daunovog sindroma, obolelih od šećerne bolesti, osoba sa transplantiranim organima, invalidima rada, boraca civilnih invalida rata i ratnih vojnih invalida.
 
Takođe, novac je namenjen udruženjima koja se bave porodicom i decom, osoba sa invaliditetom, obolelih od teških hroničnih bolesti, starih lica, boraca i veterana, lečenih zavisnika, obolelih od HIV, kao i udruženjima koja se bave integracijom i pravima Roma, poslodavcima i potencijalnim donatorima za probleme svih navedenih grupa. 
 
To znači da novac mogu da dobiju i udruženja koja pružaju dnevne usluge ugroženima, personalnim asistentima, udruženjima koja se bave savetodavnim i edukativnim aktivnostima i drugim uslugama u socijalnoj zaštiti.
 
Pravo da dobiju novac imaju udruženja koja ispunjavaju sve uslove u pogledu registracije, postojanja, programskih aktivnosti, opremljenosti i kapaciteta... Jedno udruženje može da dobije novac za najviše dva projekta. 
 
Komisija će ocenjivati projekte na osnovu njihove svrhe i cilja, kvalifikacija ljudi koje će da ih realizuju, broja članova udruženja, načina na koji je udruženje ranije trošilo novac iz budžeta grada, preporuka itd.
 
Rok za podnošenje prijava je 7. avgust. Detaljnije o konkursu pogledajte OVDE.
  • Zare

    25.07.2017 11:25
    ZA-radjeno
    NE........Dobiće- već Grade moj-dajte nam zaRADJENO. STAN-jkp.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti