U petak počinju Dani Brazila, u nedelju karnevalska povorka

U petak 11. avgusta počinje tradicionalna manifestacija "Dani Brazila - novosadski samba karneval".

"Dani Brazila" se održavaju po osmi put, a trajaće tri dana, odnosno do nedelje 13. avgusta.

Tokom sva tri dana festivala održavaće se radionice iz oblasti samba perkusija, samba i afro-latinskog plesa i kapuere. Radionice su namenjene kako za iskusne tako i za one koji prvi put žele da se oprobaju u ovim brazilskim veštinama.

Karnevalska povorka, kao najimpresivniji deo karnevala kojim se zaokružuje program i slavi brazilska kultura, umetnost i sport planirana je za nedelju. Kreće sa Trga Republike u 19h, prodefilovaće kroz Zmaj Jovinu ulicu i performans okončati na Trgu slobode.

Povorku će činiti svi učesnici radionica kapuere, samba perkusija i samba plesa koji će pokazati svoje umeće i rezultate učešća na trodnevnim radionicama festivala. Organizatori pozivaju i sve ostale Novosađane da se maskiraju i inspirisani ritmovima brazilskih udaraljki, spontano pridruže povorci.

  • AJS

    10.08.2017 14:19
    kisa
    Samo da ne pljusti opet kisa :(
  • Nervirach

    10.08.2017 12:48
    JEEEEEE!!!
  • Eh

    10.08.2017 10:43
    Dobro
    Ponećemo kišobane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti