Od srede počinju da rade semafori na tri novosadske raskrsnice

Semafori na tri novosadske raskrsnice trenutno se nalaze u probnom režimu, a od srede, 30. avgusta počeće da rade redovno.
Od srede počinju da rade semafori na tri novosadske raskrsnice
Foto: 021.rs

U pitanju su semafori na raskrsnici Bulevara kralja Petra I i Ulice kraljevića Marka, Cara Dušana i Đorđa Magaraševića i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara, u blizini raskrsnice sa Ulicom Banović Strahinje i Ulicom Kolo srpskih sestara.

Uprava za građevinsko zemljište navodi da su semafori na ovim lokacijama bili potrebni zbog velike gustine saobraćaja, otežanog prelaska pešaka, blizine škole i objekata Doma zdravlja. U UGZI-u kažu da će semafor na uglu Cara Dušana i Đorđa Magaraševića i pešački semafor na Bulevaru cara Lazara raditi u detektorskom režimu, odnosno građani će ih uključivati na taster.

Na sva tri nova semafora postavljeni su vremenski displeji, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica, a na Bulevaru kralja Petra I i Bulevaru cara Lazara ugrađeni su i brojači saobraćaja, čija je namena prikupljanje podataka o broju i kategorizaciji vozila.

U Upravi podsećaju da će čim se pribave potrebne dozvole proraditi još tri semafora - na raskrsnici Ulice Bate Brkića i Bulevara vojvode Stepe, na raskrsnici ulica Bate Brkića i Seljačkih buna i pešački semafor na Bulevaru Evrope (kod kasarne Jugovićevo).

Podsetimo da je Grad u poslednje dve godine postavio više semafora, a za veći broj raskrsnica je urađen projekat i sada se čeka da semafori budu postavljeni.

  • Za Jovu sa Paragova

    31.08.2017 08:51
    Ne znam na cemu si
    Jovo , tvoj predlog je predlog bolesnog uma. Razmisli da ti vozis , a ja ti u blizini prelaza bacim tu tvoju ciglu. Saobracajna kultura nije nasilinicki debilizam .
  • Skolarac OŠ N.Tesle

    28.08.2017 22:46
    Pesacki prelaz
    Postavite semafor na pesackom prelazu na Futoskom putu,preko puta osnovne skole Nikola Tesla. Ovog leta sam gledao kako je auto naleteo na pesaka upravo na tom prelazu. Posebno smo mi skolarci u strahu,jel se cesto auta na ovom prelazu ne zaustavljaju.
  • xyxyx

    28.08.2017 22:43
    xxx
    Zaista ne znam ko sedi u upravi za saobraćaj u gradu ali staviti semafor koji ce se aktivirati na dodir kod osnovne i srednje skole... Pa to nece raditi 3 cela dana.
    By the way od Futoske do Cara Lazara na dužini od nepun 1km u Novom Sadu postoji sada 5 (PET) SEMAFORA... Bolje, lakše i jeftinije je proglasiti ulicu Cara Dušana za pešačku zonu nego za saobraćajnicu, da nije tužno bilo bi smešno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti