U Novom Sadu decenijama nelegalno građeni i nadograđivani vrtići

Postupak legalizacije divlje gradnje pokazao je su novosadske vlasti proteklih decenija gradile i dograđivale vrtiće bez građevinskih i upotrebnih dozvola.
U Novom Sadu decenijama nelegalno građeni i nadograđivani vrtići
Foto: 021.rs

Na osnovu Zakona o ozakonjenju koji je donet 2015. godine, Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" je prošle godine pokrenula postupak legalizacije vrtića i delova vrtića koji nemaju potrebne dozvole, a firma koja je dobila taj posao je tokom rada ustanovila da je prvobitan spisak objekata koje treba legalizovati veći.

Naime, Radosno detinjstvo je decembra prošle godine prilikom tendera imala podatke da 13 vrtića i kuhinja ukupne površine 7.460 kvadrata nisu legalizovani, a izvođač je kasnije ustanovio da je zapravo potrebno ozakoniti skoro 13.000 kvadrata i još jedan objekat. Ovde se radi ne samo o delovima vrtića koji su dograđivani, već i o celim objektima.

Podaci Radosnog detinjstva govore da su bez dozvola vrtići u Jerneja Kopitara, Save Kovačevića 7, Save Kovačevića 14, u Bukovcu i kuhinja u Polgar Andraša na Telepu, a kuhinja je čak u katastru upisana kao "porodična stambena zgrada".

Objekti gde su delovi nelegalni zbog dogradnje i nadogradnje su vrtići u Čenejskoj 50, Stojana Novakovića BB, Antona Urbana, Dragiše Brašovana, Janka Čmelika 87, u Proleterskoj u Futogu, u Kralja Aleksandra 62 u Veterniku, u Save Miloševića u Kaću i Kovilju.

Dodajmo da je Radosno detinjstvo do sada za legalizaciju 7.460 kvadrata platilo skoro četiri miliona dinara, a da će za dodatnu legalizaciju izdvojiti još skoro 600.000 dinara.

Da prethodne vlasti nisu kršile zakon, ovih 4,5 miliona dinara bi se danas moglo upotrebiti za redovno održavanje objekata, a ne da budu potrošeni na papirologiju.

  • avav

    02.09.2017 08:51
    avav
    prvo ce da ga podele tj usitne zarad lakse prodaje,ali pre toga dovesti "nekoliko vrsnih i sposobnih vaspitacica "za rukovodioce da ih sto pre uniste ....scenario identican kao u svim segmentima srbije...unisti pa kupi sa dinar
  • Pa

    29.08.2017 18:55
    Ako
    I neka su,i ovi neknizgrade jos deset nelegalnih da nam deca vise ne cekaju u redovima,ako moze hotel da ima dva nelegalna sprata pa se jao ruse pa prodaju drugom pa se sad ne ruse sta onda!?Ma jos 15 nelegalnih nek sagrade,i nek kcv bude nelegalan bas me briga,samo da imaju deca i bolesni mesta.
  • Bulat

    29.08.2017 17:11
    A inspekcija
    A gradjevinska inspekcija nije radila nista i dalje neradi nista gradi se divlje i dalje.Kad ih pozoves nisu nadlezni da zaustavljaju kazu privatno tuzi.A platu primaju+mito i eto love za nerad sede od 7-15h idu po mito sluzbenim autom i sta vas cudi nelegalna gradnja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti