FOTO: Novosađani se odazivaju apelu 021 za pomoć osnovcima u Beočinu

Brojni Novosađani odazvali su se apelu Radija 021 da se pomogne osnovcima beočinske škole "Jovan Grčić Milenko" i za svega nedelju dana akcije prikupljena je značajna pomoć.
FOTO: Novosađani se odazivaju apelu 021 za pomoć osnovcima u Beočinu
Foto: 021.rs
Školski pribor, garderoba, obuća i druge potrepštine svakodnevno pristižu u prostorije 021 u Miletićevoj 45, a u narednih 10 dana, koliko traje akcija, nastaviće se prikupljanje pomoći i poklona za mališane koji pohađaju školu bez adekvatne garderobe, bez knjiga i svesaka, u pocepanim patikama - a mnogi klinci nemaju nijednu igračku. U ovo se 021 uverio u kontaktu sa zaposlenima u školi, građanima i roditeljima ovih mališana.
 
OŠ "Jovan Grčić Milenko" pohađa više od 1.000 učenika, a prema podacima koje poseduje škola, oko 30 odsto njih potiče iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći. Većinu porodica o kojima je reč čine pripadnici romske nacionalnosti, već dovoljno ugrožene u Srbiji.
  
Iako stvari pristižu, nedostaju igračke kojima će se mališani igrati. Sve prikupljeno ćemo po okončanju akcije uručiti mališanima u prostorijama škole, kao znak pažnje za početak školske godine.
 
Akcija traje do nedelje, 10. septembra. Stvari možete doneti u naše prostorije svakog dana od osam do 20 časova.
 
Pozivamo sve medije, kompanije, naše prijatelje i udruženja građana da se priključe akciji i pomognu nam da obradujemo na stotine mališana koji će naš aktivizam i solidarnost ceniti najviše na svetu. Ako imate garderobu koja je vašoj deci mala, patike koje deca ne planiraju da nose ili igračke koje im više nisu zanimljive - poklonite ih ovim osnovcima.
 
Naše malo za njih znači mnogo.
 
Radio 021 će obavestiti javnost o ishodu akcije. Uručenje će biti krajem septembra u školi, u sklopu događaja koji će organizovati zaposleni u OŠ "Jovan Grčić Milenko".
 
Za sva pitanja i sugestije možete da pišete na gorica@021.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Radio 021 - 92,2 Mhz

Besne pesme večeras u Presluškivanju

Nakon što su zajedno sa vama proslavili Prvi maj, agenti Muzičko-obaveštajnog sektora Radija 021 za ovaj petak, 7. maj, pripremaju izdanje puno besa (opravdanog i neopravdanog).

Presluškivanje: Kad muziku ispunimo bojama

The Who, Neil Young, Black Stone Cherry, Bob Dylan, Soundgarden i mnogi drugi muzičari koristili su boje u svojim pesmama, a upravo to ih je svrstalo u novo Presluškivanje.

Presluškivanje: Proleće u muzici

Muzičari koji su u svojoj muzici uspeli da "uhvate" prolećno raspoloženje nalaze se u novih sat vremena muzičko-obaveštajne emisije na Radiju 021.