Planira se rušenje kuća u Preradovićevoj, niču višespratnice

Rušenje nekoliko starih objekata u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu i izgradnja višespratnica na njihovom mestu predviđeno je izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije centra u Petrovaradinu.
Planira se rušenje kuća u Preradovićevoj, niču višespratnice
Foto: 021.rs
Šest višespratnica nići će na prostoru koji je omeđen Preradovićevom, ulicama Viktora Novaka i patrijarha Rajačića, a koji pokriva 3.461 kvadratnih metara. Tu se sada uglavnom nalaze prizemne kuće i poslovni objekti. 
 
Planom detaljne regulacije predviđeno je da tu budu višeporodični stambeni objekti, koji će imati stambenu, poslovnu ili stambeno-poslovnu namenu. Planira se da objekti budu trospratnice i četvorospratnice sa galerijom. Stanovi bi trebalo da budu veličine minimalno 50 kvadratnih metara.
 
Time će se ovaj deo ulice donekle izjednačiti sa stranom preko puta na kojoj se već nalaze višespratnice.
 
"Većina objekata je u relativno lošem stanju. Potencijal prostora je atraktivan položaj na raskrsnici dva dominantna saobraćajna pravca Preradovićeve i Reljkovićeve ulice, odnosno njegov centra položaj u osi Preradovićeve ulice iz južnog smera", navodi se u dokumentaciji. 
 
  
 
Ono što će biti problem jeste parking prostor. Naime, na šest višespratnica, kako se može videti u dokumentaciji, planirano je samo 22 parking mesta. 
 
"Relativno ograničenje je problem zadovoljenja standarda za parkiranje vozila na parceli. Zbog toga je neophodno iskoristiti deo prizemlja sa dvorišne strane svih objekata za namenu garaža, a dodatne kapacitete treba tražiti na slobodnim površinama parcele i eventualno planiranjem parkiranja u podrumskoj etaži", stoji u izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije.
 
Kada je u pitanju vodovodna i kanalizaciona mreža, višespratnice će se oslanjati na postojeća rešenja, a u slučaju potrebe predviđene su izgradnja i dogradnja novih ili rekonstrukcija postojećih deonica. Ovaj plan se trenutno nalazi na ranom javnom uvidu do 11. septembra. Svoje primedbe građani i udruženja mogu da pošalju na adresu Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove, Radnička broj 2.
 
Plan detaljnije možete da pogledate OVDE.
  • Petar Pan

    03.09.2017 22:02
    Samo se vi glodjite!!!
    Vi "dodjosi" i vi "nedodjosi" se samo glozite ko voli vise koga i zasto! Dok se vi glozite Veliki brat ce da se omrsi debelo a neko ce da najebe debelo... vec vidjeno u Novome Sadu..
  • Jova

    03.09.2017 19:16
    @Vasil
    Nego šta su?
    Ok, onda sam ja dodjoš ako će to da te uteši.
    Ponavjam da dodjoš nije pogrdna reč i zato ako si dodjoš onda si dodjoš, ako si izbeglica onda si izbeglica, ako si prognano lice onda si prognano lice...šta god da si ali novosadjanin nisi.
  • Vasil

    03.09.2017 12:33
    @Jova
    Vojvodjani koji zive u Novo Sadu nisu dodjosi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti