Toplana Istok dobija novi kotao, stanovnici Podbare bolje grejanje

Novosadska toplana je završila tender za rekonstrukciju Toplane "Istok" nakon što je Komisija za zaštitu prava ponuđača odbila prigovor na javnu nabavku.
Toplana Istok dobija novi kotao, stanovnici Podbare bolje grejanje
Foto: 021.rs

Posao vredan 389,2 miliona dinara je pripao grupi ponuđača "Energotehnika-Južna Bačka", "NS koncept" iz Novog Sada, "Delta inženjering" iz Novog Beograda i "Remming" iz Srbobrana koji su jedini dostavili ponudu.

Tender je bio raspisan još u maju, ali je ubrzo stao jer je prigovor podnela firma "Gat" i beogradska komisija ga je tokom juna odbila kao neosnovan. S obzirom da je Toplana krajem avgusta dobila rešenje, javna nabavka je tek sada završena.

Rekonstrukcija Toplane Istok je jedna od najvrednijih ovogodišnjih investicija Novosadske toplane i omogućiće da se poboljša grejanje prvenstveno na području Podbare. Predviđeno je da se uklone dva zastarela i pokvarena kotla od po 18 megavati i instalira nov od 58 megavati, koji će sa već postojećim jednake jačine davati ukupnu snagu od preko 110 megavati. Time će se bolje pokriti potrebe koje za Podbaru iznose 196 megavati.

Rok za izvođenje radova je 210 dana, tako da se može očekivati da će stanovnici Podbare bolje grejanje imati na zimu 2018/19. godine.

  • Dada

    06.09.2017 13:14
    Boljitak
    Hvala Ku....r...cinaku, da u toplani više nije -Janko -Č, Vlada -J, Popić V...( SPO ) -.NS. Toplana prodisala....AAAAAA kako će biti ? SPO....Tu....TU... - Pa ,Pa - Iz Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti