FOTO: Čisti se prostor za novi park između Detelinare i Novog naselja

Radnici "Gradskog zelenila" su počeli sa uređenjem prostora između Detelinare i Novog naselja gde će u narednim mesecima nići novi park.
FOTO: Čisti se prostor za novi park između Detelinare i Novog naselja
Foto: 021.rs

Kako su za 021.rs potvrdili u "Zelenilu" u naredna dva do tri meseca njihovi radnici će uklanjati divlje deponije, oštećeno zelenilo i pripremiti površinu za radove. Portparol ovog preduzeća Ivan Nožinić kaže da se krči prostor površine od tri i po hektara i da će Novosađani za desetak dana videti daleko više njihovih radnika.

"Krčenje će trajati dva do tri meseca, a onda sledi izgradnja objekata za šta "Zelenilo" nije nadležno, već je to posao Uprave za građevinsko zemljište i investicije. Kada oni završe svoj deo posla, naši radnici će početi sadnju zelenila jer 75 odsto površine u parku treba da čine zelene površine", obajšnjava Nožinić.



Park i objekte u njemu izgradiće preduzeće koje izabere Uprava za građevinsko zemljište i investicije na posebnom tenderu koji još nije raspisan. Kada će to biti još nije poznato, jer je prvo potrebno projektovati izgled budućeg parka, zašta je tender u toku. UGZI je već obavio otvaranje ponuda, ali odluka o projektantu još nije doneta.

Ono što je izvesno je da će biti više ulaza u park, kao i drugih sadražaja namenjenih deci i za odmor starijih. Nožinić dodaje i da će sve postojeće zelenilo, prvenstveno drveće koje već raste na prostoru budućeg parka, biti zadržano i uklopljeno u novi park.

"Svako stablo je pregledano i uklanjaće se samo ona koja su bolesna, sklonu padu, a  sve što može će se uklopiti u budući park", kaže portparol "Gradskog zelenila".



Podsetimo da je gradnja ovog parka koji će se nalaziti na prostoru između Novog naselja i Detelinare, odnosno Bulevara Evrope i Ulice Stojana Novakovića, prvo uređenje nekog prostora u Novom Sadu kao parka posle dugog niza godina, i prva veća zelena oaza koju dobijaju stanovnici ovog dela grada.

  • Leposav

    12.09.2017 13:57
    Parkovi parkovi ;)
    Lepo zvuči, hajde da vidimo šta će se od toga sprovesti u delo i na šta će to na kraju ličiti. NN već ima lepe zelene kvartove među zgradama pa mi se čini da će ovo više koristiti sirotoj deci koja stanuju na ovom divljački izgrađenom delu Detelinare.
  • dragana

    12.09.2017 11:03
    Beton
    Možda je to lep početak za GaleNS, upravo u Skojevskoj gradi Kraljev park -dve zgrade od 13 spratova i tri drveta, zamislite šta bi tek ovde izbetonirao....
  • Gradsko testerilo

    11.09.2017 21:22
    Koliko ste ježeva ubili ovim bagerima? Ježevi u gradu žive u grmlju i svaki na oko ,,zapušten" prostor je njihova jedina kuća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti