Srpsko-crnogorski dijalozi i izložba u KCNS

U Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada danas je otvorena izložba umetničkih radova Nenada Šoškića i Ivana Šuletića, u sklopu Festivala savremene umetnosti "Dunavski dijalozi".

Na "Dunavskim dijalozima" se umetnici dovode u dijaloški odnos, a ove godine se uporedno predstavljaju istaknuti umetnici iz Crne Gore i Srbije. U prethodnim izdanjima festivala održani su srpsko-mađarski, srpsko-austrijski i srpsko-slovenački dijalozi.

Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović saglasili su se o neophodnosti prijateljstava, saradnje i dijaloga. Novosadski KC neguje odlične odnose sa KIC "Budo Tomović" iz Podgorice, a ambasador Mićunović je predložio da se u toku naredne godine upriliči niz panel diskusija na temu intenziviranja prijateljstva i dobrih odnosa dve zemlje.

Izložba u Likovnom salonu će biti postavljena do 25. septembra, a kustos ove izložbe je Sava Stepanov.

U okviru "Dunavskih dijaloga" publika može videti i ove programe:

Umetnost i estetika intimnog
(Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića)

Danube Art Flags
(pešačka zona, ulice Zmaj Jovina i Dunavska)

Srpsko-crnogorski umetnički dijalozi
(Galerija Bel Art, Mali likovni salon, Galerija SULUV-a, Galerija Kulturnog centra Novog Sada)

  • Marko

    13.09.2017 08:37
    Bravo KC, samo saradnja donosi uspeh
  • mile

    13.09.2017 08:24
    ma , kultura
    tog znam iz" fejes klare "!! a pre toga je bio 9 g. u" bajicu" !! pravi izbor za ekselenciju !!!
  • Nato Đetić

    13.09.2017 00:12
    A eve mene mojia junaka, da imam skijem prozborit dvije. Valjda će donijet skorupa i krtole mlade, zaželjeo sam se toga, ođe samo nekija čorbi i šunke masne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti