Grad prodao parcelu u Banatiću za novi tržni centar

Uprava za građevinsko zemljište i investicije na licitaciji je prodala parcelu omeđenu prugom, Bulevarom Jaše Tomića i Ulicom Jovana Hranilovića, gde je planirana gradnja tržnog centra.
Grad prodao parcelu u Banatiću za novi tržni centar
Foto: 021.rs

Kako se i očekivalo, kupac na licitaciji bila je firma "SMB-gradnja" iz Subotice, koja je bila i jedini prijavljeni učesnik.

Oni su, kako je za 021.rs potvrđeno u Upravi, za dve parcele, površine 2.382 kvadrata i 1.740 kvadrata, dali 86,9 miliona dinara.

Ova firma je već vlasnik parcele od 3.800 kvadrata koja se nalazi neposredno pored i sada, pošto su postali vlasnik cele, trenutno neuređene površine, koja se u katastru vodila kao njiva klase 1, mogu da krenu u posao gradnje tržnog centra koji može imati visoko prizemlje, maksimalne visine do osam metara i površinu od oko 10.000 kvadrata.

Podsetimo da su se građani ranije žalili Gradskoj upravi da ova površina u Banatiću služi kao prostor za okupljanje narkomana, a da je Novi Sad parcelu probao da proda u junu, ali se očekivani kupac tada nije pojavio.

  • Vlada

    25.09.2017 21:19
    Pazi ove naložene što bi da se ratosiljaju narkomana tako što prodaju parcelu, pošto se bolesti zavisnosti baš tako leče - prodaš livadu na kojoj se skupljaju i oni magično nestanu. Pa ako to deluje i ako ste toliko društveno osvešćeni, što ne lobirate da se zaravna ono ruglo od stadiona pored Spensa? Tu se skupljaju huligani i kriminalci sto puta štetniji za grad, pa što ne opalimo još jedan tržni centar, možda i oni nestanu?
  • Srećna Novosađanka

    25.09.2017 08:47
    !
    Odlično. Fala Bogu i konačno da smo i to dočekali. Stanovnici tog dela grada su sve ove godine, šetajući se po železničkom parku samo sanjali o tržnom centru i preplakali kada je Dino park izgubio tu lokaciju. A sva su se deca borila za postavljanje tog Dino čuda. Treba nam taj tržni centar. Ne treba nam uređeni park. Šta će nam, samo da se tu šetamo zaludni i svoje pare ne trošimo ni na šta. Ne trebaju nam ni obdaništa, imamo preko puta. Tu se deca baš lepo igraju i spavaju jedno preko drugog. Ne treba nam ni škola. Naše škole imaju po 30-35 đaka u jednoj učionici i oni lepo uče i rade svi zbijeni ko sardinice. Ni deci ne treba uređeni park. Šta ima da se igraju kojmoj?! Nek lepo sede kući i nek gledaju reklame, pa da odmah prave spisak šta će sve divno da kupe u tom novom tržnom centru. Eto
  • niste

    23.09.2017 09:42
    procitali ugovor
    bice vrtic u sklopu trznog centra da usput obavis i shoping

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti