Umrla počasna građanka Novog Sada Dajana Bekli

Počasna građanka Novog Sada Dajana Bekli preminula je u 84. godini života.

Povodom smrti velike humanitarne radnice i prijateljice iz grada pobratima Noriča, koja je zajedno sa mužem Piterom godinama posećivala Novi Sad, čitulje u dnevnim novinama dali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Skupština grada.

Od Dajane Bekli Novi Sad će se oprostiti komemoracijom i ispraćajem koji će se održati u utorak, 26. septembra u 12 časova u Velikoj sali Skupštine grada.

Dajana i Piter Bekli su počasni građani Novog Sada od 1999. godine, a u Novi Sad su došli u drugoj polovini osamdesetih godina kada je uveliko bila razvijena saradnja sa pobratimskim gradom Noričem u Engleskoj. Dajana je u Novi Sad došla tada kao profesorka fizike, a do danas je bila u preko 60 poseta, poslednji put tokom obeležavanja Dana Grada 1. februara ove godine.

Tokom svih poseta Dajana i Piter su zajedno sa prijateljima iz Noriča donosili humanitarnu i drugu pomoć, a posebno su se istakli u pomoći školi ŠOSO "Milan Petrović".

  • Vidra

    25.09.2017 19:12
    Neka joj je večna slava
    Bila je divna i nesebična žena i zadužila nas je sve. Neka joj je laka crna zemlja.
  • pedja

    25.09.2017 12:55
    RIP velika i plemenita gospodjo.
  • *.*

    25.09.2017 12:41
    Dodeliti ulicu po hitnom postupku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti