Odložena obnova biciklističkih i pešačkih staza duž Futoške

Dugo očekivana rekonstrukcija biciklističkih i pešačkih staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu moraće da sačeka, jer je došlo do odlaganja izbora projektanta.
Odložena obnova biciklističkih i pešačkih staza duž Futoške
Foto: 021.rs

Sve je odloženo, jer na javnu nabavku Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za izbor projektanta nije stigla nijedna ispravna ponuda.

Kako 021.rs saznaje, na tender su se prijavile firme "AG Institut" i "Andzor engineering" sa podizvođačem "AB & CO" sa cenom od 800.000 dinara i rokom isporuke tehničke dokumentacije od 120 radnih dana. Iako je vrednost ponude bila ispod procenjene vrednosti od 1,6 miliona dinara, i rok za izvođenje radova je odgovarao, UGZI je ponudu odbio jer nisu imali odgovarajuću dokumentaciju, odnosno nisu posedovali dokaz da je odgovorni projektant imao refernce da je projektovao minimum dve saobraćajnice sa kolovozom bulevarskog tipa.

Za sada nije poznato kada će UGZI ponovo raspisati tender odnosno da li će projekat biti spreman tako da radovi počnu narednog proleća.

Podsetimo da je u planu da se u dužini od sedam kilometara potpuno rekonstruišu biciklističke i pešačke staze u Futoškoj ulici i na Futoškom putu. Biciklističke staze i manji deo pešačkih staza na ovom potezu su devastirani i građani su se više puta žalili i apelovali na nadležne da saniraju te saobraćajnice. Procenjen od ranije su da će ovi radovi koštati oko 90 miliona dinara.

  • /

    06.10.2017 11:39
    /
    najvece dzombe su bas na onom delu staze na kojem su rekli da ga nece raditi
    od bulevara prema izlazu iz grada

    planirali su od bulevara prema centru
  • deda

    06.10.2017 07:43
    pomerite staze maksimalno udesno, nestavljajte ivicnjake, uklonite one kugle po futoskoj, cudo niko nerazbi glavu il rebra polomi, stvarno nije nauka napraviti stazu, pa nece tenkovi po njoj pa treba analiza podloge
  • PERICA

    05.10.2017 21:20
    #######
    Napravite montažnodemontažni mostić!
    Spašeno drvo i pomoć biciklistima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti