Grejanje u Novom Sadu startuje u ponedeljak, počele tople probe

Grejna sezona u Novom Sadu počeće u ponedeljak, 9. oktobra.
Grejanje u Novom Sadu startuje u ponedeljak, počele tople probe
Foto: 021.rs

Sve toplane su danas počele tople probe, a u dogovoru sa gradskom vlašću odlučeno je da u ponedeljak počne grejanje. Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra a, kako je obrazloženo, grejanje počinje ranije jer je sistem spreman, a vremenska prognoza za naredne dane govori da će biti hladnije vreme.

U Novosadskoj toplani kažu da Novosađani ukoliko primete curenje ili probleme sa grejanjem to treba da prijave dežurnim službama, kao i da će, kada startuje grejna sezona, biti ipak potrebno nekoliko dana da se u svim delovima grada postigne optimalna temperatura, jer je potrebno izvesno vreme da se sistem stabilizuje.

Inače, gradonačelnik Miloš Vučević je sa direktorom Novosadske toplane Dobrosavom Arsovićem danas obišao Toplanu "Zapad". Oni su saopštili da nije u planu povećanje cene grejanja, podsećajući da je prošle zime Toplana smanjila cenu.

Rečeno je i da Toplana nema dugova prema Srbijagasu kao dobavljaču i da se svi računi redovno izmiruju, kao i da preduzeće nema dugova i da trenutno samostalno može da finansira mnoge radove na vrelovodnoj mreži.

  • Observer

    11.10.2017 11:33
    Ćirpanova 15
    Izvinjavamo se našim potrošačima na adresi Ćirpanova 15, koji nisu imali grejanje do utorka 10.10. uveče. Na njihovoh toplotnoj podstanici je po prijavi potrošača u petak 6.10. konstatovano da je neispravna cirkulaciona pumpa. Radi se o velikoj pumpi dimenzija DN50. U tom trenutku u magacinu Novosadske toplane imali smo na stanju pumpu navedene dimenzije, koju je monter pokušao da montira u podstanici, ali nažalost priključci nisu odgvorarali – nestandardni priključak. Zbog toga smo pristupili hitnoj nabavci odgovarajuće pumpe, ali zbog vikenda koji je usledio, pumpa nam je isporučena u utorak 10.10, kada smo po hitnom postupku pumpu i zamenili. Molimo naše potrošače u Ćirpanovoj 15 za razumevanje.
  • Mirko

    10.10.2017 07:42
    Branimira Cosica 33
    Branimira Cosića 33 - nema grejanja nikako
  • Dragan

    09.10.2017 18:40
    Cirpanova 15
    Pa doke vise????
    Placamo grejanje a grejemo se na klimu danima, cela zgrada..doci cemo u petak pa doci cemo u subotu...pa doci cemo u ponedeljak ujutro...resicemo. Dno dna!!!!!!!
    Pa dokle vise???
    SRAMOTA!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti