Uskoro sređivanje fasade Matičarskog zdanja, vrtić u Miletićevoj i dalje na čekanju

Uskoro će početi rekonstrukcija fasade zgrade Matičara na Trgu mladenaca, dok će sređivanje fasade vrtića u Miletićevoj ulici morati da sačeka.
Uskoro sređivanje fasade Matičarskog zdanja, vrtić u Miletićevoj i dalje na čekanju
Foto: 021.rs

Na ponovljenom tenderu za obnovu spoljašnjosti Matičara odabran je izvođač radova, firma "NPN gradnja" iz Novog Sada koja će taj posao uraditi za 6,8 miliona dinara bez PDV-a. To je malo niže od procene Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, koja je bila 8,3 miliona dinara.

Natoj javnoj nabavci stigle su još dve ponude, beogradske firme "Step invest" i konzorcijuma kompanija "Tesla sistemi" i "Modula", ali su one odbijene jer nisu dostavljene na vreme. Kako se navodi u rešenju o dodeli posla, ove beogradske firme su ponude dostavile dva, odnosno 10 minuta posle roka, koji je bio 6. septembra u 9 časova.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da su ponude konzorcijuma "Tesla sistemi" i "Modula" odbijene zbog kašnjenja. Isto se dogodilo i za popravku fasade zgrade u Zmaj Jovinoj 3, kada je odbijen jer je njegova ponuda stigla u 9:10 iako je rok bio do 9 časova.

Takođe, istom konzorcijumu je sada odbijena i ponuda za radove na zgradi vrtića u Ulici Svetozara Miletića 22 uprkos tome što je ponudu dostavio u roku. Kao razlog za poništavanje tendera navodi se da firme "Tesla sistem" i "Modul" nisu ispunile tehničke kapacitete jer nemaju "dizalicu za vertikalno dizanje sa zglobnim nosačem za skelu maksimalne nosivosti do 200 kg". Dodajmo i da je njihova ponuda bila manja od procenjene vrednosti, odnosno ponudili su 1,4 miliona dinara, a procenjena vrednost radova je 1,5 miliona dinara.

Sa ovim tenderom za popravku fasade vrtića, nastavlja se epopeja sa neuspelim tenderima Uprave za imovinu. Naime, od početka godine više tendera je uspešno završeno tek iz drugog ili trećeg pokušaja.

Za sada su ugovorene popravke fasada objekata u Sonje Marinković 1, Zmaj Jovinoj 3 kao i na Matičarskom zdanju, a moraju da se ponove tenderi za Sokolski dom i vrtić u Svetozara Miletića 22.

  • Da vam

    11.10.2017 16:45
    Kazem
    Bojim se da vrtic nece ni sredjivati je ce ga neki privatnik kupiti... Pa srediti kao vrtic. Pazite sta vam ja kazem.
  • /

    11.10.2017 14:22
    /
    nemojte vise
    vec je obnavljana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti