Akcija Instituta za javno zdravlje Vojvodine za rano otkrivanje dijabetesa

Institut za javno zdravlje Vojvodine pokreće akciju ranog otkrivanja rizika za razvoj šećerne bolesti tipa 2.
Akcija Instituta za javno zdravlje Vojvodine za rano otkrivanje dijabetesa
Foto: 021.rs
Institut poziva sve građane koji smatraju da su pod rizikom za razvoj ove bolesti da popune anketu o predijabetesu na sajtu ove zdravstvene institucije: www.izjzv.org.rs.
 
U slučaju da se utvrdi rizik od oboljevanja - ukoliko zbir bodova bude pet ili veći od broja pet, Institut poziva građane da se prijave na besplatan individualni program ranog otkrivanja i lečenja šećerne bolesti tipa 2.
 
Program se sastoji iz utvrđivanja stepena poremećaja metabolizma šećera na osnovu analiza, analize uhranjenosti na osnovu testova, kliničkog pregleda opšteg zdravstvenog stanja i visine krvnog pritiska, izrade personalizovanog saveta o ishrani i fizičkoj aktivnosti i uključivanja u grupnu edukaciju o zdravom načinu života.
 
Svi zainteresovani mogu da se jave na broj 021/48-97-879 ili da dođu lično u Institut u Futošku 121, Savetovalište za pravilnu ishranu (I sprat, soba 43).
 
Ovaj projekat IZJZV zove se "Šećerna bolesti tipa 2: rano otkrivanje, rana intervencija" i podržava je Gradska uprava za zdravstvo.
  • zemlja

    13.10.2017 20:12
    Nemojte tako, pa mora da se rade ankete! Neko je placen da citav dan sedi i smislja anketu.
  • Uradio anketu

    13.10.2017 18:30
    Akcija "ranog otkrivanja bolesti" a presudna 3 boda nosi ako imate više od 60godina. Pa šta će mi dijagnostikovanje dijabetesa u 62-oj? Da lakše otaljam do smrti u 65-oj? Glupost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti