Predložene oštrije kazne za korišćenje tartan staze na Keju

Gradska uprava je predložila Skupštini grada da se pooštre kazne za građane koji tartan stazu na Keju koriste za ono što nije njena namena.
Predložene oštrije kazne za korišćenje tartan staze na Keju
Foto: 021.rs

Ove izmene su predložene nakon više tekstova 021.rs o problemima sa održavanjem Keja i neogovornom ponašanju građana.

U predloženim izmenama Odluke o održavanju Keja prvenstveno je pojašnjeno šta sve ne sme da se nađe na tartan stazi. Tako je propisano da je na njoj zabranjena vožnja bicikla, bicikla sa motorom, kvadricikla, rolera, rolšua, skejt bordova, trotineta i sličnih prevoznih sredstava, a zabranjeno je i šetanje pasa. Ono što je novina je to da je na tartan stazi zabranjeno zadržavanje pešaka "koji ometaju rekreativne aktivnosti korisnika tartan staze".

Ukoliko neko prekrši ove odredbe komunalna inspekcija, odnosno komunalna policija može da mu napiše kaznu od 8.000 dinara.

Izmenama Odluke o upravljanju Kejom pravno su detaljnije formulisane šta su pešačka, biciklistička i tartan staza.

Gradska uprava je predložila i da se u ovoj odluci usklade postojeće novčane kazne sa izmenama Zakona o prekršajima, tako da za pravna lica novčane kazne iznose 150.000 dinara, odgovorno lice u preduzeću 25.000 dinara, preduzetnika 75.000 i odgovorno lice kod preduzetnika 25.000 dinara.

O ovim izmenama Skupština grada će odlučiti na sednici koja je zakazana za četvrtak, 19. oktobar.

  • pravda

    27.10.2017 13:16
    konačno nešto uočeno
    Nije navedeno da i naši matori gospodski građani koriste tu stazu za sporu šetnju i pored skroz prazne 5m široke pešačke staze...i tako oni radi svoje komocije koče mlađe koji hoće malo da trče da makar malo zadrze svog zdravlja kada već toliki matori nisu hteli za svog života...
    Ovo je viđeno još pre par godina tj. tek što je napravljena staza. Matori egoisti i podmukli ljudi titovi pioniri...
  • Danteovels

    21.10.2017 22:17
    dopuna I TITA su cuvali police
    Smatram da je potrebno da NAGLASIM DA JE REC O IRONIJI u sledecoj recenici: "Bicikl ima zvonce a ovi sto trce ili neka na sebe okace zvonce pa zazvone ljudima i deci da se sklone ili neka ne trce." Naravno da NE TRAZIM od bilo koga niti ocekujem da ce bilo ko stvarno da okaci o sebe zvonce i da zvoni ljudima da bi mu se sklonili sa puta dok trci tartan stazom. IRONIJA se odnosi na predlog gradske vlade da deo javne povrsine proglasi saobracajnom trakom namenjenom za trcanje a da one koji njom ne trce kaznjava kao da je rec o nekakvom SAOBRACAJNOM PREKRSAJU. Zvoncem u saobracaju biciklisti obavestavaju druge ucesnike u saobracaju da ih ometaju u saobracaju pa analogno tome IRONICNO poredim trcanje tartan stazom sa voznjom biciklom. NAJBOLJE BI BILO UKINUTI OBE TRAKE I TARTAN I BICIKLISTICKU kada vec gradska vlada tretira pesake koji trce kao drugu saobracajnu kategoriju od pesaka koji ne trce i spremna je da kazni one koji se sporije krecu tartan stazom od drugih pesaka koji se njom krecu. Ako ne bude nikakvog drugog saobracaja na keju sem pesackog NIKO NECE KORISTITI ZVONCE da bi druge ucesnike u saobracaju upozoravao da ga ometaju u kretanju. Svakakav svet se krece kejom.
  • Danteovels

    21.10.2017 21:25
    I TITA su cuvali policajci 2
    Smatram da je potrebno da NAGLASIM DA JE REC O IRONIJI u sledecoj recenici: "Bicikl ima zvonce a ovi sto trce ili neka na sebe okace zvonce pa zazvone ljudima i deci da se sklone ili neka ne trce." Naravno da NE TRAZIM od bilo koga niti ocekujem da ce bilo ko stvarno da okaci o sebe zvonce i da zvoni ljudima da bi mu se sklonili sa puta dok trci tartan stazom. IRONIJA se odnosi na predlog gradske vlade da deo javne povrsine proglasi saobracajnom trakom namenjenom za trcanje a da one koji njom ne trce kaznjava kao da je rec o nekakvom SAOBRACAJNOM PREKRSAJU. Zvoncem u saobracaju biciklisti obavestavaju druge ucesnike u saobracaju da ih ometaju u saobracaju pa analogno tome IRONICNO poredim trcanje tartan stazom sa voznjom biciklom. NAJBOLJE BI BILO UKINUTI OBE TRAKE I TARTAN I BICIKLISTICKU kada vec gradska vlada tretira pesake koji trce kao drugu saobracajnu kategoriju od pesaka koji ne trce i spremna je da kazni one koji se sporije krecu tartan stazom od drugih pesaka koji se njom krecu. Ako ne bude nikakvog drugog saobracaja na keju sem pesackog NIKO NECE KORISTITI ZVONCE da bi druge ucesnike u saobracaju upozoravao da ga ometaju u kretanju. Svakakav svet se vozi biciklom, trci, seta kejom i radi u drzavnim sluzbama za odrzavanje reda, propisa i zakona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti