Ponovo otvoren stečaj u "Jugoalatu"

Privredni sud u Novom Sadu ponovo je otvorio stečaj u "Jugoalatu" i pozvao poverioce da do 22. novembra prijave dugovanja.
Ponovo otvoren stečaj u "Jugoalatu"
Foto: 021
Tog datuma treba da se održi i Skupština poverilaca u Privrednom sudu. Istovremeno sud je zakazao i ispitno ročište za 30. januar 2018. godine.
 
Prvi zahtev za stečaj podnet je još 2010. godine. U međuvremenu je ista stvar više puta predlagana, a u svakom pokušaju prednost je davana Unapred pripremljenom planu reorganizacije, koji se nikada zapravo nije sproveo.
 
Stečajni upravnici sada pokrenutim stečajem traže plate za vođenje ranijih stečajeva, odnosno praćenje programa reorganizacije, pa tek onda slede radnici oštećeni zbog dugovanja na neisplaćene plate, o čemu imaju pravosnažne sudske presude u njihovu korist. Stečajna upravnica Jadranka Gulan traži više od 21.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a Ninoslav Šimić oko 2,1 milion dinara.
 
Posle prvog pokušaja da se u novosadsku fabriku reznog i specijalnog alata uvede stečaj, 2012. godine bio je proglašen bankrot i zakazana prodaja imovine fabrike, ali je tadašnji Ustavni sud na osnovu žalbe vlasnika Jugolata Spasoja Jakovljevića poništio odluke Privrednog suda u Novom Sadu i Privrednog apelacionog suda u Beogradu, s obrazloženjem da Jakovljević nije imao pravo na pravično suđenje.
 
Jakovljević opet nudi Unapred pripremljen plan reorganizacije, osporava dugovanja, smatrajući da su prenaduvana, i tvrdi da postoje biznismeni koji merače imovinu fabrike, koja je tada bila procenjena na 4,3 miliona evra. U to vreme, a takođe i juče, ponovio je za "Dnevnik" da imaovina vredi znatno više - 18 miliona evra, s obzirom da je u posedu fabrike 25.000 kvadrata zemljišta, 18.000 kvadrata pod halama, mašine i zalihe robe.
 
Poverioci sada tvrde da je od mašina i alata uglavnom sve prodato. Zbog duga od više miliona dinara, u "Jugoalatu" trenutno nema struje, pa ni proizvodnje.
  • DonJuan

    19.10.2017 12:28
    Pa nista, dozvolite ovom Spasoju jos 16 puta da zapocne reorganizaciju, uopste necete ispasti smesni.
  • k

    19.10.2017 12:07
    vidim da su proterani autonomasi u erekciiji
  • ja

    19.10.2017 10:26
    memorija
    Treba im opet podeliti jogurte. Kako su gađali, tako su završili.
    Žao mi konja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.