Radnik teže povređen nakon pada sa skele u Gradiću

Muškarac srednjih godina teško je povređen u četvrtak oko 16.50 časova nakon pada sa skele u Lisinskog 2 u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
Radnik teže povređen nakon pada sa skele u Gradiću
Foto: 021.rs

Za 021.rs su u Hitnoj pomoći potvrdili da su muškarca sa višestrukim povredama prebacili u Urgentni centar, a nakon zbrinjavanja prebačen je na dalje lečenje na Kliniku za grudnu hirurgiju Instituta u Sremskoj Kamenici.

U inspekciji rada navode da su izašli na teren i da je obavljen inspekcijski nadzor. Nadležni u inspekciji za 021.rs kažu da za sada, zbog istrage koja je u toku, ne mogu da iznose informacije o tome da li je radnik bio prijavljen, imao zaštitnu opremu i da li su poštovane sve odredbe o zaštiti na radu, ali da se sve to ispituje.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, koji u ime Grada obavlja obnovu fasada u Podgrađu, za 021.rs navode da povređeni muškarac nije bio angažovan na njihovim radovima, nego ga je angažovala Skupština stanara bez njihovog znanja.

Direktor Zavoda Siniša Jokić je za 021.rs rekao da nije povređen radnik iz firmi koje su oni angažovali i podsetio da za proteklih oko pola godine koliko traju popravke fasada u Podgrađu nije bilo incidenata.

Naime, stanari su bez znanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture angažovali jedno privatno lice da im pretrese krov, a on se na skeli našao kada tu nije bilo radnika koji su angažovani na popravci fasade u Lisinskog 2. 

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je počeo da proverava krov pozlilo mu je i tada je pao, a u pomoć su mu pritekli radnici koji su na obližnoj zgradi radili na popravci fasade.

Podsetimo, u Gradiću se trenutno obnavlja 21 fasada, a sve radove izvodi firma "Ornament investinžinjering" iz Beograda sa kojom kao podizvođač učestvuje "Niković Company" iz Beograda.

Zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak, danas u Podgrađu nema radnika jer, kako nam je objašnjeno, uznemireni su zbog onog što se desilo, ali se očekuje da će se nakon vikenda vratiti.

  • Jane Goodal

    20.10.2017 13:13
    Niko da objavi da li je slomio rep ili ne!
  • @novosadjanin

    20.10.2017 10:31
    Druže, ne nadograđuje se ništa u Gradiću, nego se obnavljaju fasade zbog 2021.
  • Novosadjanin

    20.10.2017 10:02
    Gradic nadogradjen ! Ko je dozvolio nadogradnju na ovoj zgradi na slici? Strasno! Mafijaski, korumpirani grad. Za sve moramo da trazimo dozvolu a pogotovo ako je nesto zasticeno. Pa makar da su uradili projekat, ako ga ima , i zadrzali izgled krova i nadogradnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti