FOTO: Deca iz novosadskog vrtića crtežima apeluju na nesavesne građane

Mališani koji pohađaju vrtić Zvončica u Ulici Save Kovačevića na Rotkvariji okačili su svoje crteže kojima apeluju na komšije da ne bacaju smeće van kontejnera, oko dvorišta ove ustanove.
FOTO: Deca iz novosadskog vrtića crtežima apeluju na nesavesne građane
Foto: 021.rs
Deca su natpisima "Ne dozvolite da đubre završi u vrtiću u mesto u kontejneru" i "Drage komšije, mi volimo naš vrtić" poslala poruku da okolina vrtića i dvorište namenjeno dečjoj igri tokom boravka nije mesto za smeće koje, nažalost, često upravo u ovim mestima završi.
 
 
Novosadski mališani su slikovito predstavili gde treba, a gde ne treba da se baca smeće.
 
 
Podsetimo, 021 je u nekoliko navrata pisao o stvaranju divlje deponije u Ulici Felegi Tivadara, na koju izlazi dvorište ovog vrtića u sklopu PU "Radosno detinjstvo". Građani su smeće bacali gde su stigli čak i kada su kontejneri bili izmešteni sa lokacije na kojoj se nalaze (neparna strana ulice), što smo predstavili fenomenom "imaginarnih kontejnera". Takođe, u nekoliko navrata se događalo da se ispred ovih kontejnera izbacuje krupan otpad, koji JKP Čistoća nije mogla u potpunosti da odnese, što je stvaralo i zakrčenja na putu. 
 
Vrtić Zvončica izgrađen je 1971. godine.
 
  • ?

    21.10.2017 19:05
    A onda ta ista deca krenu u školu i počnu da bacaju papire na sve strane.Pogledajte oko bilo koje škole i u školskom dvorištu koliko smeća.
    Ili još bolje odu na igralište popodne sa roditeljima ili bakama i dekama ,pa i sami bace papirić.
  • Deca

    21.10.2017 08:34
    Apeluju
    Krajnja instanca i odlicna ideja.
    Mozda bi i deca iz vrtica Spomenak u Ulici Antona Urbana kod Satelitske pijace mogla da nacrtaju okolinu svog vrtica... pa da zajedno sa roditeljima odnesu to kod gradonacelnika i apeluju... jer niko u gradu nece da vidi ni deponije smeca ni izmet ni glodare na koje roditelji te iste dece vec godinama ukazuju... vrlo slikovito ali avaj.. mozda ce razumeti decje prikaze i poverovati i konacno nesto uraditi!!!
    Da li neko uopste igde, bilo gde, radi svoj posao?!? Za koji ga placamo MI, JA!!! Sramite se, bre, kad smo docekali da se ovako apeluje.
  • rade

    20.10.2017 23:10
    Ljudi se pretvaraju u teske seljacine i neotesance, nema vise kulture, lepih manira, pozdrava na ulici, samo su ostali mrki pogledi i dobacivanja uz najgrdje psovke... sve sto je bilo nekada lepo i normalno, je to progutala ova septicka jama od drzave!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti