Od sutra prikupljanje potpisa za doživotni zatvor za ubice dece

Novosađani će od sutra moći da potpišu inicijativu Fondacije Tijana Jurić, a kojom se zahteva uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece.
Potpisi građana, koji će u trajanju od sedam dana biti prikupljani na Trgu slobode, biće predati Skupštini Srbije. 
 
Fondacija Tijana Jurić, koja je u neprekidnoj borbi za prava dece u Srbiji, na ovaj korak se odlučila kako bi podsetila državu da usvoji predlog za maksimalno kažnjavanje najvećih zločinaca među svim - ubica dece. Predlog fondacije podrazumeva uvođenje novog člana u Krivični zakonik, kojim bi za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili bremenite žene, trebalo da se propiše kazna doživotnog zatvora. Cilj je i da se izmenom zakona osuđeni kojima je pravosnažnom presudom izrečena kazna doživotnog zatvora, ne mogu uslovno otpustiti sa izdržavanja kazne.
 
"Uvođenjem kazne doživotnog zatvora sprečiće se mogućnost da ubice dece odsluže kaznu, ponovo se nađu na slobodi i tako dobiju priliku da počine još monstruoznije delo", zaključio je predsednik fondacije Igor Jurić.
 
Akcija istovremeno počinje u 40 gradova, a štandovi će na Trgu slobode u Novom Sadu biti postavljeni od ponedeljka, 23. oktobra, do nedelje, 29. oktobra, od 12 do 18 časova.
 
Podsetimo, u nedavnoj anketi portala 021 (vidi OVDE), na pitanje "Da li ste za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece?", čak 90 odsto ispitanika izjasnilo se potvrdno.
  • kimi

    23.10.2017 19:26
    Mala digresija samo , zelim da se zahvalim 021,sto ako se ne varam UVEK objave moj komentar :)
    Svaka vam cast , za razliku od nekih drugih portala koji kanda biraju poruke po pogodnosti moderatora.
    Mada bila je jedna poruka koju mi niste objavili , u vezi one devojke koja je skocila sa mosta pre nekih mesec dana pa ju je recna policija spasila, ali oprastam ,to je jedna poruka , i verujem da je previd a ne namera.
    Jos jednom kapa dole za objektivnost, posto cesto bas i ne pisem poruke koje su populanre a ipak objavite.
    Respect
  • Nenad

    23.10.2017 13:32
    promasena tema
    Dozivotna kazna treba da se uvede za mnoge ne samo ubice dece. Vi sto bi primenjivali Serijatske kazne preporucujem vracanje u islam i odlazak u Saudi Arabiju ili Pakistan. Smrtna kazna se ne primenjuje u civilizovanom svetu zato sto se puno puta desavalo da stradaju nevini i da se posle 10 godina shvati da je ubica neko drugi.
  • svašta

    23.10.2017 07:26
    Ja jesam protiv abortusa, ali doživotna je puno. Ima tu i maloletnih devojaka. Pa ne treba da robija ceo život. 5 do 10 godina je OK za abortus. Za ubistvo već rođenog deteta treba doživotna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.