Spasen planinar na Fruškoj gori

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da je na Fruškoj gori pronašla povređenog planinara i transportovala ga do Kliničkog centra Vojvodine.
Spasen planinar na Fruškoj gori
Foto: 021

Kako se navodi u saopštenju, Gorska služba spasavanja je primila u 13:10 časova poziv da je na Fruškoj gori pao planinar i tom prilikom se teško povredio. Pripadnici službe iz stanica u Novom Sadu i Beogradu stigli su na teren oko 14 časova i započele spasavanje.

Povređeni planinar se kretao starom neobeleženom stazom, kada se okliznuo, pao i polomio nogu iznad skočnog zgloba. Nakon pružanja prve pomoći, planinar je hitno transportovan službenim vozilom Gorske službe spasavanja do KCV-a.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija, čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Gorsku službu spasavanja su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, a danas je čini oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

  • Beli

    25.10.2017 14:17
    @Martin
    Druže, toliko se drao i krkljao, bilo je nepodnošljivo slušati ga. Čim je započeo sa drečanjem, odmah sam sa porodicom morao da se zaputim ka domu pod Glavicom, da mi deca ne dožive stres. Jezivo iskustvo, ne dao Bog nikom.
  • Martin

    23.10.2017 22:50
    @ Beli
    A ti cvrkućeš kad polomiš nogu?
  • Djura

    23.10.2017 11:11
    Moram i ja da prijavim da sam juce bio na Fruskoj Gori i da sam uredno platio ekolosku taksu ali da ovaj put nisam dobio ni ulaznicu ni fiskalni racun. Video sam da je i na ostalim punktovima ista situacija (nema fiskalnih). Takodje, onaj deo Fruske gore, oko Vrdnicke kule, je potpuo unisten i to se vise ne moze nazvati nacionalnim parkom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti