FOTO: Kolaps u saobraćaju, semafori ne rade jer nema struje

Zbog nestanka struje, nisu radili semafori u užem i širem centru Novog Sada, te je saobraćaj bio otežan ili u zastoju.
FOTO: Kolaps u saobraćaju, semafori ne rade jer nema struje
Foto: 021.rs
 Semafori su prestali sa radom oko 15.30 sati u više ulica i bulevara u užem i širem centru grada, ali i u delovima Grbavice, na Limanima, Sajmištu, Telepu i Adicama. 
 
Uzrok nestanka struje još uvek nije poznat. Pretpostavlja se da je u pitanju manji kvar na mreži. 
  • Programer u Srbiji

    24.10.2017 22:28
    Nestanak struje
    Hajde malo da skrenemo sa teme, jer nema šta pametno da se odgovori na valjane argumente u vezi sa neplaniranim "kvarom" i prekidom napajanja strujom.
    Nije nikakav problem otvarati nove teme, ali one zaslužuju poseban tretman.
    Tako je i sa temom poreza u Srbiji. Programeri kao i mnoge druge delatnosti, pripadaju V grupi poreskih obveznika, jer se registruju kao preduzetnici (to je ono Pera Perić PR). Za 2017. godinu u NS porez je povećan za 60% tako da sada treba sakupiti više od 25.000,00 za državu samo na ime poreza, a gde je tu plata, knjigovođa, telefon, Internet, oprema, stan, režije itd.
    Pa sada izračunajte da li treba programere podržavati tako što ćete ih maltretirati isključenjima struje i velikim fiskalnim nametima ili je potrebno stvoriti bolje uslove da se IT biznis bolje razvija i da nam mladi ostanu u Srbiji, a i da dođu stranci da otvaraju firme u NS.
    Dakle, manite se zluradih komentara i pomozimo jedni drugima da se ambijent u kojem živimo uljudi malo. Dosta bre te zajedljivosti, malo poštovanja se traži i svima će biti bolje!
  • Dete

    24.10.2017 10:11
    @Programer u Srbiji
    Koliki porez na zaradu plaćaš ovoj državi (u procentima)?
    Budi iskren makar prema sebi!
    Mi znamo da lažeš.
  • Programer u Srbiji

    23.10.2017 21:48
    Nestanak struje
    Da malo pojasnim za ove "stručnjake" koji brane bahatost (ne)poslovanja dragog nam isporučioca el. energije i neblagovremeno ili bilo kakvo obaveštavanje o tome šta je uzrok "kvara".
    Dakle, ako je zaista u pitanju neplanirani incident ili problem, to treba da se objavi javno, jer su javni resursi u pitanju. I da se objavi da li je viša sila u pitanju ili je u pitanju postupak gde postoji odgovornost za pogrešno činjenje ili nečinjenje uopšte, svejedno. Pričamo o uslugama isporuke struje, koje su garantovane ugovorima! Ako se neko seća od dotičnih, to je ono što se potpisuje.
    Sa druge, programerske strane, nije lako obezbediti neprekidno napajanje i za PC računar, i za server, i za ruter, i za mobilni telefon, i za Internet koji je takođe "štucnuo", i za eventualno printer ili skener, i za televizor, i za muzičku liniju i za web kamere i za slušalice, i biti online sa poslovnim partnerom u situaciji kada vam neki magarac iseče struju iz nepoznatih razloga na puni sat. Malo je veći UPS potreban da izdrži toliko opreme i toliko minuta, dok agregat verovatno možeš komšiji na terasu da staviš, ako ga lepo zamoliš i kupiš mu tampone za uši. Halo bre, ovo je 21. vek IT industrije u kome Srbija prihoduje više od softvera nego od malina. Malo poštovanja za struku molim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti