Stanovnici pet naselja dobijaju kanalizaciju

Izgradnja kanalizacionih priključaka u delovima Adica, Veternika, Budisave, Kaća i Rumenke odvijaće se tokom 2018. godine.
Stanovnici pet naselja dobijaju kanalizaciju
Foto: 021.rs
JKP "Vodovod i kanalizacija" raspisao je javnu nabavku za izgradnju kućnih kanalizacionih priključaka.
 
Kako je 021.rs ranije pisao, radovi na nastavku izgradnje kanalizacije u gradskim naseljima planirani su i budžetom za ovu godinu. Tako je za kanalizaciju u Budisavi planirano 157 miliona dinara, dok će se ove godine za kanalizaciju u Rumenki izdvojiti 125 miliona dinara, a naredne godine još 200 miliona. 
 
"Budući da su u pitanju velika naselja, nije moguće precizirati tačan broj priključaka, ali se procenjuje da je taj broj između 2.500 i 3.000. Nakon izgradnje kućnih kanalizacionih priključaka, sva domaćinstva će se priključiti na izgrađenu kanalizacionu mrežu i samim tim će se ugasiti sve septičke jame", kažu za 021 u "Vodovodu".
 
Kako se može videti u konkursnoj dokumentaciji, rok za izvođenje radova je 300 kalendarskih dana, a maksimalno prihvatljiv rok je 365 kalendarskih dana. Međutim, radovi neće početi pre 2018. godine. 
 
Naime, rok za podnošenje ponuda je 13. novembar, dok odluka o dodeli ugovora mora da bude donesena u narednih 25 dana. Nakon toga sledi zaključenje ugovora, a rok za uvođenje ponuđača u posao je 30 dana od dana zaključenja. Ukoliko sve bude u redu, radovi bi mogli da startuju u januaru. 
 
Kriterijum za dodelu posla je najniža ponuđena cena. Nakon što otpočne radove, izvođač bi trebalo da ih sprovodi na tri lokacije istovremeno. 
 
Pretpostavlja se da će tokom radova za saobraćaj biti zatvorene određene ulice. Takođe, u dokumentaciji se previđa i raskopavanje kolovozne konstrukcije, zemljani, betonski, tesarski radovi.
  • buah

    25.10.2017 13:01
    Budisava???2008 god.podpisan sporazum i jos nije gotovo a pred izbore napredni pisali u svojim novinama da je gotovo..:)
    Kad se menja savet MZ Budisava???Serif(seoski gradonacelnik) je zavrsio neke vise skole kao i serif iz Kaca(Klise)Spo skola sada za kralja i burek sa sirom stranku...
  • Maska za nos

    25.10.2017 09:40
    Kad sad još više zabazdi kanalizacija iz Dunava, drugim novosađanima pod prozorima. Ma ko ih šiša, mora se grad i prigrad modernizovati, ko im kriv što imaju stan pored naše kanalizacije.
  • Vlada

    25.10.2017 07:09
    ...
    Ih, kada u 21. veku poteku g*vna, pa da vi'š čuda neviđena!
    Pitanje je, da li kanalizacija ima kvalitetan sabirni prečistač. Ako nema, džaba što sve ide na jedno mesto kada se tako samo još više zagađuje priroda, više nego od septičkih jama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.