VIDEO: "Hugo Race & Michelangelo Russo" sutra u Startit Community Baru

"Hugo Race & Michelangelo Russo" nastupiće sutra, 15. novembra u Startit Community Bar, u Miroslava Antića 2.
Hugo Race više od trideset godina piše pesme, svira, producira, obilazi zemaljsku kuglu izvodeći svoje i tuđe numere, muzicirajući sa mnogobronim svetskim muzičarima. 
 
Godine 1984. sa 20 godina bio je član "Nick Cave & The Bad Seed" i kao gitarista učestvovao na nekoliko legendarnih albuma: "From Her To Eternity", "Kicking Against the Pricks", "Tender Prey", "Murder Ballads"... 
 
Godine 1988. formira "True Spirit" sa kojima ima sedamnaest albuma, a u međuvremenu je objavljivao i solo albume kao i ploče u saradnji sa drugim muzičarima kao što su: "DirtMusic" (Chris Eckman iz The Walkabouts i Chris Brokaw iz Codeine), "Sepiatone" (Marta Collica), "Hugo Race and Fatalists" (Sacri Cuori).
 
Poslednji projekat ovog neumornog Australijanca je album iz ove godine "John Lee Hooker’s World Today" sa Michelangelom Russoom, a za renomiranog americana izdavača "Glitterhouse Records". Radi se o jednoj, prema mišljenju kritike, vrlo uspešnoj verziji bluza koji bi John Lee Hooker svirao danas u 21. veku. 
 
 
Iako mu štampa po inerciji učitava pripadnost post-punk žanru, senka JL Hookera prati čitav Raceov opus. Ove „rekonstruisane“ obrade bluz božanstva uz podosta elektronike, dašak avangarde i ambijentalne muzike, zvuče kao da Suicide iz doba prvog albuma sviraju delta bluz. Na trenutke zastrašujuće, uz dosta sugestivnog vokala, gitarskog feebacka i kontrolisane narastajuće buke. Race i Russo snimili su album za praktično jedan dan u Berlinu, a snimatelj je bio Boris Wisdorf (Einsturzende Neubauten). U pažljivo odabranih osam numera duo se zavlači pod kožu Hookerovih pesama, duboko u samu srž bluzerovog zvuka uz vanredan krajnji rezultat tj. JLH bluz sedamdeset godina kasnije.
 
Svirka će početi u 21 čas.
 
Prodaja karata u cedoteci Mungos i Startit Community Baru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti