Grad ponovo pokušava da nađe firme za popravke na Tvrđavi

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pokušaće novim tenderima da pronađe izvođače radova na obnovi osmatračnice na bastionu Marije Terezije i za sanaciju bastiona Svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Grad ponovo pokušava da nađe firme za popravke na Tvrđavi
Foto: 021.rs

Za radove na osmatračnici, vredne 1,7 miliona, Uprava već nekoliko godina ne uspeva da pronađe izvođača, dok je za radove na Leopoldovom bastionu, vredne 4,3 miliona dinara, ovo drugi pokušaj da tender uspe. Podsetimo da su ovi radovi na Tvrđavi jedini ozbiljniji poslovi na rekonstrukciji ovog spomenika kulture planirani za ovu godinu.

Obnova osmatračnice, odnosno ponovna izgradnja planira se od njenog uklanjanja 2008. godine, kada je pretila opasnost da padne na put ispod Tvrđave, dok se bastion Svetog Leopolda obnavlja kako bi se zaustavio prodor vode u podzemlje i istovremeno gornji plato uredio za pešake.

Dok je tender za obnovu osmatračnice otvoren za sve ponuđače, za bastion je napravljena nabavka sa pozivom ponuđačima i UGZI je pozvao novosadska preduzeća "Graditelj NS", JKP "Lisje", "Karin komerc" i "Put-invest" da dostave ponude.

  • katapult

    05.11.2017 22:01
    svasta
    Čuj pretila da padne, smetala je nekom, zaklanjala pogled, ja koliko znam, vidim, sve na Tvrdjavi je napravljeno da traje, nebriga grada i institucija je dovela do toga da ta osmatračnica zavrsi u stanju u kom je godinama bila... Čuj osmatračnica, cela Trdjava, i nadzemlje i podzemlje... Sta je sa delom kod Balkan Ekspresa? Pocepala se nasa Djava na pola, samo je pitanje vremena kad ce da se urusi ceo deo...
  • Milana

    03.11.2017 17:53
    Sve polovično
    I na mostu Slobode su "radili" betonske rubove kolovoza???
    Prvo su postavili rampu i zatvorili zaustavnu traku i tako je stajalo mesecima. Zatim su nešto "čeprkali" sa obe strane i "završili".
    Stanje se vidi i sada tj. većina oronula i nezavršena a trava već iznikla.
  • Prazna kasa

    03.11.2017 11:49
    Samo dajte radova
    Ma, dajte samo radova. Eto, kod Spensa sa strane Univerexporta imate na pločniku parče loše odsečenog betonskog stuba, 8 cm, zaraslo travom, ljudi stalno zapinju i cepaju obuću.
    Tužiće neko Grad.
    Eto lepe prilike za javne radove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.