I dalje se čeka najavljeni semafor na opasnoj raskrsnici kod Daltonke

Pešački prelaz na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Danila Kiša opasan je po pešake, u šta se pre samo dva dana uverila 24-ogodišnja devojka koju je na prelazu udario mercedes.
I dalje se čeka najavljeni semafor na opasnoj raskrsnici kod Daltonke
Foto: 021.rs
Devojka je zadobila višestruke teške povrede i bila u vrlo teškom stanju. I juče je na istom prelazu povređen 30-godišnji muškarac.
 
Iako je nabavkama Grada za ovu godinu planirano postavljanje semafora kod ovog opasnog pešačkog prelaza, isto još uvek nije učinjeno. Naime, trenutno teče rok za postavljanje semafora na prelazu, a koji je počeo u trenutku kada je sklopljen posao sa firmom "Invest-inženjering DOO" i podizvođačima JKP "Put" i AB & "CO DOO".
 
Firme su na tenderu grada početkom jeseni dobile posao izgradnje saobraćajnih površina i semafora na pešačkom prelazu preko Bulevara oslobođenja u zoni raskrsnice sa Ulicom Danila Kiša, a koji obuhvata i pripremne radove na ovoj deonici, rušenje ivičnjaka, parkinga i razdelnog ostrva, zemljane radove, izradu kolovozne konstrukcije... Posao je vredan 4,4 miliona dinara i ugovor je zaključen 2. oktobra.
 
Rok za postavljanje semafora je najviše 120 dana.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u dokumentaciji navodi da je "pešački prelaz na Bulevaru oslobođenja u zoni raskrsnice sa Danila Kiša izuzetno opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode". Zbog toga će se uvesti svetlosna signalizacija, uz rekonstrukciju pešačkih staza i projektovanje novih biciklističkih staza. Trenutno postoji pešački prelaz preko Bulevara oslobođenja, ali za koji ne postoji prilaz sa postojećih pešačkih i biciklističkih površina duž bulevara.
 
"Površina koja obostrano razdvaja kolovoz i staze je parking prostor sa kosim modulom za parkiranje, preko kog je otežan pristup postojećem obeleženom prelazu preko Bulevara oslobođenja", zaključuje se u dokumentaciji za sprovedenu javnu nabavku. 
 
Drveće koje se nalazi na sredini bulevara, a koje otežava preglednost puta i vidljivost pešaka, neće biti srušeno, već oivičeno metalnim rešetkama na delu zelenila oko njih. Predviđene su i taktilne staze za slabovide. 
 
Detaljnije o problematičnim raskrsnicama čitajte OVDE.
  • Zemara

    23.11.2017 17:01
    inicijativa
    Ne trpati pešački na svakih par stotina metara na većim Novosadskim ulicama jer se saobraćaj itekako guši time. Više podzemnih ili nadzemnih prelaza napraviti.
  • Komifo

    19.11.2017 11:53
    @Kokakole

    Каko je zabavno kad debeli krmci koji se ne odvajaju od volana savetuju pešacima da prošetaju.Treba staviti prelaze SVUDA i krvavo kažnjavati kad se ne poštuju, pa ako ti se ne sviđa, ti nemoj autom kroz grad.
  • Mišel Muton

    18.11.2017 22:58
    @ Mrko
    Moze Mrko i tako, samo sumnjam da ce Bulevar ikada postati pesacka zona!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti