Ponovo odložena obnova Leopoldovog bastiona

Sanacija platoa na Bastionu svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi ponovo je odložena.
Ponovo odložena obnova Leopoldovog bastiona
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, Uprava za građevinsko zemljište (UGZI) ni iz drugog pokušaja na tenderu nije uspela da dobije ni jednu ponudu za popravku bastiona. Preduzeća koja su bila pozvana da dostave ponude su "Graditelj NS", "Lisje", "Karin komerc" i "Put-invest", međutim kako se niko nije javio, UGZI je postupak morao da obustavi.

Zbog neuspelog tendera, radovi vredni oko 4,3 miliona dinara moraće da sačekaju narednu godinu.

Inače, u pitanju je plato ispod kojeg se nalazi prostorija-kazamat u kojoj je smeštena galerija tapiserija koja ima velike probleme s vlagom. Prema projektu, trebalo bi da bude saniran plato, obnovljen vidikovac i zaustavljen dalji prodor vode u podzemlje.

Podsetimo da UGZI još uvek sprovodi tender za obnovu osmatračnice na Bastionu Marije Terezije, koji je prethodno nekoliko puta bio neuspešan. Čak i ako ovaj put tender uspe, što će biti poznato tek u decembru, zbog toga što se ponuđači nisu javljali, Grad u ovoj godini neće stići da uradi ništa od planiranih radova na obnovi Petrovaradinske tvrđave.

  • Brigo moja

    20.11.2017 08:54
    Bez brige, i to će kupiti Kostić.
  • VladaN

    20.11.2017 08:45
    ˇGraditeljNS, Karin..."
    Kakvi neimari. Ti su u stanju da naprave najgore i da naplate najviše. To je ta tzv. investitorska arhitektura koja nam je uništila grad. Likovi iz vukojeb...koji su ovako zamislili kako izgleda grad. Nažalost većona tih "neimara" je baš našla NS za svoje orgijanje. Usput i odnela mnogo peska koje je, da li platila?
  • Zran

    20.11.2017 08:19
    Predlog
    Raskinite ugovor sa firmom koja je to trebala da sanira-hotel park.prozovite nasu maju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti