Novosađani zovu komunalce zbog buke, dečjeg plača, papagaja

Komunalna policija u Novom Sadu od početka godine primila je 15.504 prijave građana i institucija, što je u proseku nešto manje od 50 prijava dnevno.
Novosađani zovu komunalce zbog buke, dečjeg plača, papagaja
Foto: 021.rs
Kako pišu "Novosti", ako je suditi po pritužbama, Novosađanima najviše smeta buka koja dopire iz komšijskih stanova, pa čak i papagaja iz okolnih zgrada. Ipak daleko najviše je bilo prijava zbog nepoštovanja kućnog reda u stambenim objektima, prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, korišćenja javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju. Takođe, smeta im i kada vlasnici svoje četvoronožne ljubimce izvode u šetnju bez povoca. 
 
"Od početka godine izrekli smo ukupno 2.147 novčanih kazni. Od toga, najviše za prekoračenje radnog vremena, remećenja kućnog reda i kršenje javnog reda. Naravno, treba reći da nam represija nije glavni zadatak, već pre svega prevencija koja treba da promeni navike i uvede što više komunalnog reda. Komunalna policija je 24 sata na terenu i pokriva ceo grad i sva prigradska naselja", kaže načelnik novosadske Komunalne policije Miroslav Laketić.
 
Kako se navodi, postoje pritužbe na dečji plač iz susednog stana, ali su se dešavale situacije kada se od komunalnih policajaca tražilo da rešavaju porodične probleme. 
 
Novčane kazne, u zavisnosti od prekršaja, za firme se kreću od 30.000 do 150.000 dinara, za preduzetnike od 20.000 do 75.000, dok za građane one idu od 6.000 do 25.000 dinara.
  • Komsa

    21.11.2017 22:10
    I.Bircanina
    Broj 45 ima zidani rostilj pa kad raspale rostilj u malom dvorisru okruzenom zgradama pa udare po pivi... Ihhh merak covece
  • radnik

    20.11.2017 23:14
    @perović
    " .. pakosti i zlobe zaludnih i beskorisnih ljudi. .."

    Da li sam ja zaludan i beskoristan kada se ujutro vratim iz trece smene , legnem da spavam i NE MOGU DA ZASPIM od urlanja komsijinog psa-zveri a sledecu noc moram opet u nocnu smenu ?
    Molio bih vase cenjeno misljenje .
  • perović d

    20.11.2017 10:46
    baksuzi i skotovi
    Sudeći po tekstu, izgleda da je broj ljudi kojima sve smeta odn. ne znaju šta će sami sa sobom
    jako veliki. Mogu da se kladim da je opravdanih prijava jako malo odn. da je većina prijava posledica pakosti i zlobe zaludnih i beskorisnih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti