Miletićeva ulica ponovo cela otvorena za saobraćaj

Ulica Svetozara Miletića ponovo je cela otvorena za saobraćaj, nakon pola godine rekonstrukcije.
Miletićeva ulica ponovo cela otvorena za saobraćaj
Foto: 021.rs

Radnici su tokom vikenda završili njeno uređenje, tako da se sada saobraćaj kroz ovu ulicu u centru Novog Sada odvija redovno.

U rekonstruisanoj Miletićevoj ulici sada umesto asfalta trotoar pokriva behaton, koji je širi nego ranije, a ima i manje parking mesta, jer je od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice zabranjeno parkiranje. Naime, parkiranje je zabranjeno u ovom delu ulice zbog nedovoljne širine kolovoza.

Novina su podzemni kontenjeri kojih ranije nije bilo u delovima ulice.

Rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i saobraćajnih površina i javne rasvete finansirala je Pokrajina sa 40 miliona dinara. Radove su izvele firme "Karin komerc" iz Veternika, "Elektrotehnika-Južna Bačka" iz Novog Sada, "Put-invest" iz Sremske Kamenice, "Put-invest PZP" iz Bačkog Petrovca i Geodetski biro "Geometar" iz Veternika.

  • ekolog

    21.11.2017 09:39
    ozelenjavanje
    A od zelenila u rekonstruisanoj ulici, ni "Z"!
  • Neko iz Miletićeve u

    20.11.2017 14:42
    Zašto se neko ne zapita zbog čega je isuviše uzan kolovoz nakon polugodišnjeg rovanja po Miletićevoj ulici? Primećuje li neko apsolutno nepotrebne podzemne kontejnere ukopane ispred zgrade na broju 51 zbog kojih je kolovoz sužen otprilike za metar, tako da se pitamo šta bi se dogodilo da na primer u našoj zgradi izbije požar, jer zbog tog suženja vatrogasni kamion sa lestvama ne bi uopšte mogao proći ulicom, a onaj sa šmrkom teško bi se parkirao da se kači na hidrant. Svakog jutra imamo trubljenje nastrpljivih vozača pod prozorima jer kamioni "Čistoće" po petnaes minuta najmanje kupe smeće iz istih kontejnera koje ne bismo napunili do januara naredne godine sve i da po tri puta na dan bacamo đubre, pa oni najnestrpljiviji lepo krenu da voze po tek izbehatoniranom trotoaru, ne bi li izašli iz ulice dok je još zeleno na semaforu. O razbacanom smeću i srči od porazbijanih flaša koje neki zaista nevaspitani sugrađani bacaju pod naše prozore kada izlaze iz neprijavljenog kluba preko puta odakle svaku noć do sitnih sati trešti muzika od koje stari ljudi i mala deca ne mogu zaspati da i ne govorimo. Ulica se ne ćisti I ne pere odavno, a novoizbehatonirai trotoari već su zapišani i izmazani psećim izmetom. Čime su stanovnici Miletićeve ulice zaslužili da žive na mini deponiji u 21. veku, u centru grada koji pretenduje da bude evropski centar kulture za nekoliko godina?
  • Pera

    20.11.2017 11:32
    opklada
    Da se kladimo da ce je u narednih godinu dana bar jednom ponovo kopati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti