Lovci i policija u pripravnosti zbog divljih svinja i lisica na ulicama Novog Sada

Predstavnici republičke, pokrajinske i gradske vlasti najavili su mere povodom pojave divljih svinja i lisica na ulicama Novog Sada.
Lovci i policija u pripravnosti zbog divljih svinja i lisica na ulicama Novog Sada
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako je saopšteno nakon sastanka, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu "dao je saglasnost za preduzimanje adekvatnih mera, u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu", a lovačka udruženja su "spremna i maksimalno će se uključiti u sprovođenje akcije".
 
Policija će sva obaveštenja o prisustvu divljih životinja u gradu odmah prosleđivati nadležnim organima, pre svega šumarsko-lovnoj inspekciji i odmah na prijavljenu lokaciju uputiti patrole. 
 
Šumarsko-lovni inspektori, u saradnji sa lovačkim udruženjima, sprovode pretragu terena sa kojeg, na osnovu procene, u grad dolaze divlje životinje, piše u saopštenju.
 
Dodaje se da će svi radnici Gradske uprave za inspekcijske poslove biti "uključeni u praćenje, alarmiranje i obaveštavanje u okviru ove akcije, uz sprovođenje neophodnih mera bezbednosti".
 
Podsećamo da su na Limanu nekoliko puta viđene divlje svinje - jedna je pre nekoliko dana pojurila mladića na ulici, a ima i prijava ulaska lisica u grad.
  • Toma

    22.11.2017 19:35
    Ja 'oću paprikaš da se spremi čim se veprovi neutrališu.
  • Pićuka

    22.11.2017 09:16
    Ako je Fruška gore nacionalni park, mogli bi za početak da zabrane i vožnju motorima po šumskim stazama. Šta se to događa sa našom okolinom i prirodom pa se ovakve stvari dešavaju?
  • Alexa Ns

    22.11.2017 08:39
    Novosadski seljak
    A uhhh....pogodi me komentar GRAĐANKE Jane baš baš. ...da budnem fin i uzvratim preporukom da se dotična građanka preseli iz sela u neki grad i ostavi nas seljake da živimo u našem selu Novom Sadu....Pun je meni kofer takvih ....a ovo za gic gic? ta rešiće se to već nekako kao i uvek....
    "Nema razlike u odevanju ili u selu ili u gradu"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti