Ponavlja se proces protiv bivše službenice Vlade Vojvodine za primanje mita

Slavica Lukovac iz Novog Sada, okrivljena za primanje mita tokom 2012. i 2013. godine, kao službenica u Vladi Vojvodine, ponovo je iznela odbranu u ponovoljenom postupku.
Ponavlja se proces protiv bivše službenice Vlade Vojvodine za primanje mita
Foto: 021.rs
Dnevnik prenosi da je ona bila prvostepeno osuđena na tri godine zatvora. Njoj se pripisuje da je od aprila 2012. do 2013. godine kao samostalni stručni saradnik za oblast kinematografije i pozorišnog stvaralaštva u Pokrajinskom sekreterijatu za kulturu, zahtevala poklon i novac za posao koji bi morala da obavi.
 
Na presudu su se žalili i odbrana i Tužilaštvo. U toku ponovljenog pretresa nije bilo novih dokaznih predloga.
 
"Nisam kriva i ostajem kod ranije iznete odbrane. Moj posao je bio da pripremam dokumenta za filmske projekte. Nisam bila ovlašćena za donošenje bilo kakvih odluka, za to su bili ovlašćen sekretar, njegov pomoćnik i komisija. Radi se o kompleksnom procesu u kojem sam ja bila samo segment i nisam mogla uticati na toliko faktora, te na dinamiku isplata", navela je Lukovac.
 
U sudnici je ranije saslušan audio-snimak s oko 40 poruka zabeleženih na telefonskoj sekretarici Snežane P. iz ekipe filma "Dobra žena", a sve se svode na molbe za uplatu para, koje se pripisuju okrivljenoj.
 
Između ostalih mogle su se čuti poruke: "Snežana, molim vas, uplatite mi danas 50.000 (dinara)", "U velikoj krizi sam", "Biću vam zahvalna do kraja života", "Mama mi je bolesna, treba mi za lekove", "Žao mi je što nećete da mi se javite da dobijem nagradu za to što sam uradila", prenosi Dnevnik.
 
Branilac okrivljene, advokat Bojan Papić, rekao je da ona nije tražila novac da bi menjala tok filmskih projekata, odnosno ubrzavala ih, već da je isključivo molila za pozajmice zbog svog teškog materijalnog stanja, s čime se zamenik tužioca nije složio.
 
Među oštećenima su poznata imena iz sveta filma, između ostalih Mirjana Karanović i Branislav Trifunović. Trifunović je ranije izjavio da ga je okrivljena pre nego što je isplaćen novac nadležnog sekretarijata za film "Odumiranje" kontaktirala u više navrata, tražeći poklone, zlatne lančiće, parfeme, novac. Više o tome OVDE.
 
Nastavak glavnog pretresa, kada se očekuje i iznošenje završnih reči, zakazan je za 29. januar 2018.
  • Okrivljena

    26.11.2017 00:56
    Smesno...
    Ja se slazem da ovo treba da se kazni - ali sta je sa direktorima, gradskim funkcionerima, koji grade vikendice, kupuju skupe automobile....a sta je sa njima?!
    Ako vec hapsite godpodo policajci, ne budite selektivni i politicki instruisani. Apeluju na vas posteni gradjani. Ovi iz fotelja se smeju ovoj zeni, hahahha kako je u problemu za male pare a nama niko nista ne moze...
  • Nervirach

    24.11.2017 18:21
    Nije delila pa su je uhvatili. I radila na sitno.
  • Deks

    24.11.2017 16:26
    Za ovakva krivična dela trebalo bi uvesti najteže kazne poput doživotne robije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.