VIDEO, FOTO: Sneg pao i u Novom Sadu, zimske službe na terenu

Prvi sneg u Novom Sadu, kako je i najavljivano, počeo je da pada sinoć oko 21 čas.
VIDEO, FOTO: Sneg pao i u Novom Sadu, zimske službe na terenu
Foto: 021.rs
Prestao je da pada tokom noći, da bi rano jutros nastavio.
 
 
Kako je potvrđeno za 021, zimske službe novosadskih preduzeća biće aktivne zbog očekivanih padavina.
 
Radnici i kompletna mehanizacija zimske službe "Čistoće" rade tokom snežnih padavina bez prekida na raščišćavanju centra Novog Sada, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom rada ovog preduzeća. Kako dodaju u "Čistoći", sve površine koje se tretiraju su prohodne.
 
"Radnici Zimske službe našeg preduzeća su na terenu proveli celu noć. Uključena je i mehanizacija, sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona. Na terenu je sve vreme više od 100 radnika koji punim intenzitetom raščišćavaju prilaze pešačkim prelazima i pešačke staze. Površine koje su u našem programu rada tretiraju se solju, a u slučaju potrebe koristi se i tečni rastvor magnezijum-hlorida. Zimska služba 'Čistoće' je spremna i za obilnije padavine", poručuju u preduzeću.
 
Sneg ne remeti redovan program održavanja javne higijene u Novom Sadu i prigradskim naseljima, kao ni odnošenje smeća.
 
"Savet za naše sugrađane je da ne provode previše vremena napolju bez preke potrebe i da koriste isključivo očišćene pešačke prelaze i u slučaju većih padavina – samo formirane pešačke staze", naglašavaju u preduzeću.
 
Kako navode u Gradskom zelenilu, zimska služba ovog preduzeća od sinoć je na terenu. Ukupno 120 radnika je u 23 časa počelo sa čišćenjem snega, a so se posipa na pešačkim prilazima mostovima, autobuskim stajalištima u gradu i industrijskoj zoni, na desetak gradskih trgova, u parkovima i oko njih, na Tvrđavi itd.
 
"Na ulicama se nalazi i 25 vozila mehanizacije 'Gradskog zelenila', koja je uz pomoć sredstava iz gradskih kapitalnih subvencija proletos obnovljena. Zimska služba biće na terenu sve dok to vremenske prilike budu uslovljavale", poručuju u preduzeću.
 
Nije došlo do izmena u redu vožnje gradskih i prigradskih autobusa, kao ni u otkazivanju polazaka.
 
Ekipe hitne pomoći protekle noći nisu imale posla kada je reč o saobraćajnim nezgodama uzrokovanim snežnim (ne)prilikama.
 
Na snazi je ograničena brzina kretanja vozila kada je sneg na kolovozu na sledećim deonicama: Čenej-Kisač, Kisač-Irmovo, na putu za Plantu, za Nemanovce i Pejićeve salaše, za rafineriju i Šangaj, Kovilj-Budisava, Kovilj-Gardinovci, Rumenka-Kisač, Kisač-Stepanovićevo, Veternik-Sajlovo, Put Šajkaškog odreda, na Varadinskom mostu, Mostu slobode i petlji Mišeluk.
 
 
U toku dana biće detaljnijih informacija o stanju na putevima, a bar za sada, s obzirom na intenzitet padavina, ne očekuju se veći problemi u gradskom saobraćaju. Ovako je na ulicama grada od jutros.
 
 
Kolovozi su jutros mokri i klizavi, pa se vozačima savetuje veća opreznost tokom vožnje.
 
Ovako je bilo sinoć.
 
  
 
Auto-moto savez Srbije saopštio je da su putevi u Vojvodini prohodni, a štab zimske službe JP "Putevi Srbije" naveo je da je spreman za snežne padavine.
 
Republički hidrometerološki zavod najavio je minimalnu dnevnu temperaturu u Novom Sadu od jedan stepen celzijusa ispod nule, dok će najviše dnevna temperatura biti na nuli. 
 
Prema ranijim upozorenjima RHMZ-a, u većem delu Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 10 centimetara.
 
  • PUTAR

    03.12.2017 22:50
    Sneg????
    Ok jeste pao ali ...
    Zemlja je jos topla ,asvalt takodje tako da se topio sam od sebe i nije bilo potrebe za bacanjem ovakvih kolicina soli pogotovo sto temperatura nije bila u nekom minusu.
    Ali dzaba najbolje je sve unistiti pa na prolece opet izpocetka. Sirotinja sve duplo placa
  • NS

    03.12.2017 19:49
    Za ovo je Soros platio 300 milijardi dolara HAARP-u, jos je dao 700 milijardi da nas otruju vakcinama i jos 500 milijardi za pricu da Zemlja nije ravna ploca, ozbiljna prica, rekao je tako arhidjakon Mateja Kezman u pratnji Maje Volk za Srbin.info.
  • Pićuka

    03.12.2017 18:21
    Evo da ne napadate samo Peru, jedna opaska za novinara. Prvi sneg u Novom Sadu pao je kada je grad dobio ime Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.