Bazar knjiga za školu "Milan Petrović" nastavlja se sledeće sedmice u Novosadskom pozorištu

Kako je tokom akcije Bazar knjiga za školu "Milan Petrović" publika pokazala veliko interesovanje, Novosadsko pozorište/Ujvideki szinhaz odlučilo je da akciju nastavi i 13, 14. i 15. decembra.
Prvi deo akcije trajao je od ponedeljka do danas, a do danas u 17 sati prikupljeno je 46.000 dinara. Direkcija škole najavila je da će prikupljenim novcem kupiti paketiće za decu ove ustanove. 
 
Bazar će i u nastavku biti otvoren od 10 do 19 sati u holu Velike scene. Knjige se prodaju po ceni od 100 i 200 dinara.
 
Knjige je pozorište sakupilo zahvaljujući svojoj publici u akciji "Knjiga kao ulaznica". Među naslovima koji se mogu kupiti su knjige Orhana Pamuka, Murakamija, Đerđa Konrada, Gorana Petrovića, Jovana Dučića, Hermana Hesea, Mopasana, Hemingveja, Gordane Kuić, Toni Morison, Žarka Lauševića...
 
Na Bazaru se može naći i mnogo naslova iz školske lektire, ali i "naslova za jedno popodne". Juče je publika donela i komplete Hermana Hesea, Perl Bak, Kronina, Branka Ćopića... Cena kompleta je 1.000 dinara (Ćopić), Kronin i Bak (1.500) i 2.000 dinara (Hese).
 
Deo knjiga svetske literature na mađarskom jeziku otkupilo je Novosadsko pozorište. U Gradskoj biblioteci odlučili su da akciju pomognu donacijom knjiga, a priključio se i "Forum" koji je donirao 72 knjige. 
 
Knjige se i dalje mogu doneti u pozorište, svakog dana i ostaviti na portirnici teatra u Jovana Subotića 3-5.
  • Jelena

    07.12.2017 11:50
    Svaka čast na akciji, jedino mislim da bi bilo korisnije za skupljeni novac kupiti neku opremu za školu nego paketiće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti