Ponovo stalo projektovanje novog mosta preko kanala DTD

Projektovanje novog mosta na kanalu DTD, blizanca postojećeg Sentanadrejskog mosta, ponovo je zaustavljeno, saznaje 021.rs.
Ponovo stalo projektovanje novog mosta preko kanala DTD
Foto: 021.rs

Na sajtu Uprave za građevinsko zemljište navedeno je da je postupak stopiran jer je Komisiji za zaštitu prava ponuđača uložen prigovor na javnu nabavku izbora projektanta. Ovo je drugi put da se ulaže prigovor, a prethodno je zbog prigovora ceo postupak stajao skoro šest meseci, da bi ta žalba na kraju bila odbijena.

Novi prigovor je podnet nakon što je UGZI izabrao beogradski "DB inženjering" za projektovanje novog mosta na kanalu DTD, pored postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta. Podsetimo da je ova firma posao dobila u zajedničkoj ponudi sa novosadskim "MHM-Projekt" i beogradskim "Hidroprojekt-saobraćaj", "Geourb group" i Institutom za puteve, po ceni od 8,6 miliona dinara sa PDV-om.

Drugi ponuđač je bio Saobraćajni institut CIP Beograd čija je ponuda bila skoro 14 miliona dinara, a treći ponuđač grupa predvođena beogradskim "Encode" sa ponudom od oko dvet miliona dinara. Kako grupa oko "Encode" nije imala ispravnu ponudu, a CIP je ponudio višu cenu, UGZI je "DB inženjeringu" dodelio posao projektovanja novog mosta.

Ukoliko nova žalba bude odbijena i bude ostao isti projektant, on će imati 240 dana odnosno osam meseci da nacrta novi most, koji će izgledati isto kao postojeći Sentanadrejski. Novi most će biti dug 195 metara i imaće dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističku i pešačku stazu od dva i 1,6 metara, kao i obezbeđen prostor za postavljanje instalacija, redovne i dekorativne rasvete.

Ovo novo odlaganje znači samo da je sve izvesnije da će radovi uslediti tek 2019. godine.

Vrednost gradnje novog mosta još nije poznata. Kažimo i da UGZI trenutno sprovodi tender za izbor firme koja će popraviti postojeći Sentandrejski most, a vrednost tih radova je, prema navodima ove gradske uprave, procenjena na 90 miliona dinara.

  • pera

    12.01.2018 01:26
    ima se
    Svi su čuli da su kase pune i evo se trude da ih što brže isprazne. Da li je realnije što se za ograđene prostore za pse iz buđeta "uplaćuje" po 45.000e? Ovde je bar računica jednostavna. Metar dužni sa stubovima, žicom i postavljanjemje staje oko 7e. Množenjem dužine ograda od 200 ili 300 metara sa 7e, dobija se 1400e do 2100e . Moguće da par klupa, kanti i dasaka staju preostalih 43600. mada,posađeno je i nešto sadnica koje se mogu nabaviti po rasadnicima po ceni od 200 do 300 din. Kako nas neće potkradati kod kompleksnijih radova? Pitam se kako je moguće da nikom nije palo na pamet da farba ovaj most pre no što ga je uništila rđa? Neko bi za ovo neodržavanje trebalo da odgovara.
  • deda

    12.12.2017 08:06
    ok mosr ce imati biciklisticku a pre i posle mosta?
  • /

    11.12.2017 22:07
    /
    sve je stalo samo galens rusi a zabac bije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti