Knjižara BoBo i Srpsko narodno pozorište nagrađuju predstavama

Kupovinom u knjižari BoBo, imate priliku da odete na predstavu sa repertoara Srpskog narodnog pozorišta.
Kupovinom u iznosu od 1.000 dinara dobijate na poklon dve ulaznice za predstavu po vašem izboru.
 
Knjižara BoBo nalazi se u Ulici Svetozara Miletića 45, a više o njenoj bogatoj ponudi možete saznati na sajtu knjižare BoBo, a sve iz raznolikog asortimana možete naručiti preko interneta.
 
Poklon-ulaznice su za sledeće predstave:
 
1. Autobiografija, 18. decembra, od 21:30 časova
 
 
Na vrlo simpatičan, prijemčiv i ingeniozan način ispričana je priča o životu velikog Branislava Nušića, koji je, ismevajući neprolazne, možda večite, ljudske mane, lako dobacio do našeg, i dalje prilično sumnjivog vremena.
 
2. Urnebesna tragedija, 12. decembra, od 19:30 časova
 
 
Priča o jednoj porodici i porodičnoj večeri, na kojoj se više ne zna ko je zaista lud. Deluje kao da je posredi jedna vrsta lake društvene komedije koja u sebe uključuje i elemente (melo)drame. Dakako da je to varka. Smenjuju se porodične i lične tragedije, male i velike katastrofe koje se dešavaju u naoko običnim ljudskim životima, a završavaju tragičnim posledicama ovu burlesku porodične večere.
 
3. Ostavite poruku, 23. decembra, od 19:30 časova 
 
 
Priča o izgnanstvu tokom ratova devedesetih, kao i o čežnji (izgnanika) za sve više nedosežnim zavičajem, drama o izbegličkom iskustvu žrtava rata, čiji pacifistički stav mnogi nepravedno nazivaju izdajom, jer se nisu odazvali pozivu otadžbine za rat. Drama se odvija u Južnoj Africi, novom domicilu mladog kompozitora i jedne grupe izbeglica koja je, kao i on, tamo stigla bežeći od zahuktavanja ratnog sukoba u Jugoslaviji.
 
4. Krcko Oraščić, 22, 23. i 27. decembra, od 19 časova
 
 
Treći i poslednji balet velikog kompozitora P. I. Čajkovskog, Krcko Oraščić ili Ščelkunčik, šarmantna i bajkovita priča koja nas, sad već tradicionalno u decembru, svojom čarobnom muzikom, raskošnim kostimima i zanimljivom koreografijom, uvodi u božićnu i novogodišnju atmosferu.
 
5. Kneginja čardaša, 9, 11. i 13. decembra, od 19 časova
 
      
 
Predstava za svakoga, za zabavu i uživanje, ali i s nostalgičnim pogledom na prošla vremena s početka 20. veka, odnosno predvečerje Prvog svetskog rata, u kojoj muzika, pevanje i gluma, pokret i igra čine jedinstven izraz, ljudi razumeju i bez reči, a publika reaguje sa žarom. Poznata priča o, u prvom trenutku neostvarivoj ljubavi između čuvene peštanske šansonjerke Silve Verecki i grofa Edvina Vajlershajma, dok se paralelno grade dve ljubavne priče, ljubav, kao rezultat potrage za srećom, trijumfuje u hepiend.
 
Ceo repertoar Srpskog narodnog pozorišta možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti